Σύγκρουση στο Λιμάνι του Πειραιά: Κόπηκε στα δύο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σύγκρουση στο Λιμάνι του Πειραιά: Κόπηκε στα δύο το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης του Πολεμικού πλοίου «Καλλιστώ» το οποίο συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης (27-10-2020), λίγο μετά τις 7:30 έξω από το λιμάνι του Πειραιά με το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston... 

Το «Καλλιστώ» έχει αγκυροβολήσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας, έπειτα από την επιχείρηση ρυμούλκησης που στήθηκε η οποία και διήρκεσε περίπου 4 ώρες.

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πρύμνη του, αφού κόπηκε και δίπλωσε έπειτα από την σύγκρουση που είχε με το φορτηγό πλοίο με αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή να έχει πάρει σοβαρή κλίση.Συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston με σημαία Πορτογαλίας και Πολωνό καπετάνιο, το οποίο μεταφέρει κοντέινερ και είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία, όταν συγκρούστηκε με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος περισυνελλέγησαν. Στο ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν συνολικά 27 άτομα πλήρωμα.

Σε ανακοίνωση του το ΓΕΝ αναφέρει:

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA