Τσουνάμια στην Εύβοια «βλέπουν» Σπανός και Κελαϊδίτης μετά τον σεισμό της Σάμου - Η ανακοίνωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Τσουνάμια στην Εύβοια «βλέπουν» Σπανός και Κελαϊδίτης μετά τον σεισμό της Σάμου - Η ανακοίνωση

Διαβάστε την ανακοίνωση που απέστειλαν στο EviaZoom.gr:
«Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε σε περιοχή βόρεια της Σάμου την Παρασκευή 30/10/2020 και ώρα 13:51 και λόγω της πιθανής εκδήλωσης κυματισμού σε περιοχές της Νοτιοανατολικής Εύβοιας συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Σκύρου, καλούμε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τις ακτές για το αμέσως προσεχές διάστημα και να ενημερώνονται τακτικά από τα ΜΜΕ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ (ΤΣΟΥΝΑΜΙ)
Αν βρίσκεστε σε περιοχή παραθαλάσσια με χαμηλό υψόμετρο
- Παρότι δεν προκαλούν τσουνάμι όλοι οι σεισμοί μείνετε σε εγρήγορση
- Παρατηρείστε αν υπάρχει σημαντική αύξηση ή πτώση της στάθμης του ύδατος, γεγονός που αποτελεί φυσική προειδοποίηση
- Απομακρυνθείτε από τη θάλασσα και κατευθυνθείτε σε περιοχές της ενδοχώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο. Ένα τσουνάμι μικρού μεγέθους σε ένα σημείο της ακτής μπορεί να μεταβληθεί σε μεγάλο τσουνάμι, σε απόσταση χιλιομέτρων
- Μείνετε μακριά από την ακτή. Το τσουνάμι δεν αποτελείται μόνο από ένα μόνο κύμα αλλά από μια σειρά από κύματα οπότε επιστρέψτε μόνο αφού ενημερωθείτε από τις αρμόδιες Aρχές ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
- Μην πλησιάζετε τις ακτές για να παρακολουθήσετε ένα επερχόμενο τσουνάμι. Όταν το δείτε ίσως είναι αργά για να το αποφύγετε».
Τσουνάμια «βλέπει» και ο ανύπαρκτος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς, ο οποίος τονίζει σε ανακοίνωση του:
«Λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην περιοχή της Σάμου εφιστάται οι προσοχή στους δημότες να αποφύγουν για τις επόμενες ώρες τις παραθαλάσσιες περιοχές λόγω κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι..
Παρακαλούνται οι δημότες Κύμης - Αλιβερίου να αποφύγουν τις παραλίες από την πλευρά του Αιγαίου».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα