5.000 αστυνομικούς βγάζει ο Χρυσοχοΐδης για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Πρόστιμα εως 5.000 ευρώ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

5.000 αστυνομικούς βγάζει ο Χρυσοχοΐδης για την επέτειο του Πολυτεχνείου - Πρόστιμα εως 5.000 ευρώ

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, ελικόπτερα και drones, αναμένονται την Τρίτη (17-11-2020) στην Αθήνα για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου...

Η φετινή επέτειος θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα πανδημίας αλλά και απαγόρευσης συναθροίσεων που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Υπενθυμίζεται, ότι παρά τις θυελλώδεις αντιδράσεις τόσο του πολιτικού και του νομικού κόσμου όσο και διεθνών οργανισμών όπως η Διεθνής Αμνηστία, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από χθες (Κυριακή) στις 06:00, έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020. Ταυτόχρονα, το ΣτΕ έκρινε συνταγματική την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές: «ειδικοί διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των προελέγχων θα συνομιλούν με τυχόν συγκεντρωμένα άτομα και θα προσπαθούν να τους πείσουν με ήπιο τρόπο να απομακρυνθούν από το σημείο συνάθροισης. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Σημειώνεται ακόμη, ότι αύριο θα παραβρίσκονται στο Πολυτεχνείο και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα