Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 40χρονη πνευμονολόγος βγήκε θετική στον κορονοϊό και δεν τέθηκε κανένας εργαζόμενος σε καραντίνα - Καταγγελίες και για άλλα κρούσματα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας: 40χρονη πνευμονολόγος βγήκε θετική στον κορονοϊό και δεν τέθηκε κανένας εργαζόμενος σε καραντίνα - Καταγγελίες και για άλλα κρούσματα

40χρονη Χαλκιδέα πνευμονολόγος που εργάζεται στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας βγήκε θετική στον κορονοϊό...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε πυρετό και έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν τέθηκε κανένας εργαζόμενος - συνάδελφος της σε καραντίνα.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χαλκίδας, την Πέμπτη (19-11-2020) βγήκαν 5 θετικά rapid test σε συναδέλφους, τα οποία περιέργως συνοδεύτηκαν από 5 αρνητικά μοριακά τεστ.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι όχι απλά δύσκολη αλλά εκρηκτική! Μέρα με την ημέρα, ώρα με την ώρα ο κίνδυνος για την υγεία μας, αλλά και τη διασπορά της νόσου μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο γιγαντώνεται!

Ήδη, πνευμονολόγος του νοσοκομείου μας η οποία εξέταζε ασθενείς στην κλινική covid-19 βρέθηκε θετική. Είναι το λιγότερο απαράδεκτο, το γεγονός πως η ίδια γιατρός έκανε ταυτόχρονα τακτικά ιατρεία και εξέταζε ασθενείς στις υπόλοιπες κλινικές! Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τους ειδικευόμενους εφημερεύοντες. Με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια, δεδομένου των συνθηκών, δε θα μπορούσαν τα αποτελέσματα να είναι διαφορετικά. Δεν απέχουμε πολύ από το να μετατραπούμε σε υγειονομική βόμβα!

Και επειδή δεν παίζουμε με την υγεία και ασφάλεια όλων...ας μας απαντήσουν όλοι οι υπεύθυνοι: πώς ενώ χθες βγήκαν 5 θετικά rapid test σε συναδέλφους, συνοδεύτηκαν από 5 αρνητικά μοριακά τεστ;

Επισημαίνουμε ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, σήμερα, εργάζονταν!

Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΧ, αλλά και σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση. Πέρασαν 8 ολόκληροι μήνες κι ενώ γνώριζε πολύ καλά τι θα ακολουθούσε δεν έκανε απολύτως τίποτα να θωρακίσει τη δημόσια υγεία!

Αντί να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάλογες των αυξημένων αναγκών, προτιμά να μπαλώνει τρύπες με μετακινήσεις υγειονομικών από τμήμα σε τμήμα ή από ΚΥ σε νοσοκομεία, ή από πόλη σε πόλη! Μας κοροϊδεύει κατάμουτρα λέγοντας πως έχει κάνει ότι περνάει από το χέρι της, εννοώντας τις ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και τις μετρημένες στα δάχτυλα προσλήψεις μόνιμων γιατρών, τη στιγμή που οι ελλείψεις είναι πολλαπλάσιες! Έχει κάνει κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προσαρμόζει ανάλογα ..παίζοντας στα ζάρια τις ζωές μας!

Αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας μισθώνει τις υπηρεσίες του, χρυσοπληρώνοντας τις κλίνες ΜΕΘ, κάνοντας πιο πλούσιους τους κλινικάρχες.

Ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη και τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, συνεχίζει να αποθεώνει τη δική μας ατομική ευθύνη με σκοπό να κουκουλώσει τη δική της εγκληματική ανευθυνότητα!

Όχι μόνο δε δίνει δεκάρα για την υγεία μας αλλά έχει το απύθμενο θράσος, εν μέσω πανδημίας, να συνεχίζει να τσακίζει τις ζωές μας φέρνοντας νομοσχέδια που μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω, να δουλεύουμε 10ωρα και να παίρνουμε ψίχουλα!

Για δεύτερη φορά στον ίδιο χρόνο το εξουθενωμένο προσωπικό του νοσοκομείου μας στερείται το δικαίωμα να λάβει τις προβλεπόμενες από το νόμο κανονικές άδειες και βέβαια το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι, λόγω της μεταστέγασης στο νέο νοσοκομείο (δόθηκαν λιγότερες μέρες άδεια από τις προβλεπόμενες).

Επιβάλλεται ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς μας η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και η θεσμοθέτησή του για κάθε έτος.

Φτάνει πια! Δε θα ανεχτούμε άλλο τον εμπαιγμό τους!

Σας καλούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν είναι πολύ αργά!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Άμεσες προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες ιδιαίτερα για ΜΕΘ, κλινική COVID-19, ΤΕΠ.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών.

Μαζικά τεστ στο προσωπικό και πλήρη ιχνηλάτηση των επαφών με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Εφοδιασμό με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Όχι στις μετακινήσεις των υγειονομικών και στους γιατρούς με μπλοκάκι.

Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι αποψίλωσή της.

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Είναι ώρα να ακουστεί η φωνή μας.

Δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς…..χωρίς εμάς!

Συμμετοχή όλων στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 26/11/2020.

Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στις 10πμ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA