Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν on camera Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Βαρουφάκης, Τσιόδρας, νοσοκόμα και μητροπολίτης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν on camera Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Βαρουφάκης, Τσιόδρας, νοσοκόμα και μητροπολίτης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Γεγονός είναι οι πρώτοι εμβολιασμοί στη χώρα μας κατά του κορονοϊού, με το σχέδιο «Ελευθερία» να μπαίνει σε εφαρμογή την ίδια μέρα με την υπόλοιπη Ευρώπη...

Η αρχή έγινε από την Αθήνα και τους υγειονομικούς, ενώ από την Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός των νοσοκομειακών σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα και Πάτρα.

Πρώτος πολίτης που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα ήταν η νοσοκόμα της ΜΕΘ – Covid του Ευαγγελισμού, Ευσταθία Καμπισιούλη, με το χαμόγελό της κάτω από τη μάσκα να προκαλεί συγκίνηση, αλλά και ελπίδα για ελευθερία από την πανδημία. Δηλώνοντας ότι στο πρόσωπό της τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, μαζί με το μανίκι της σήκωσε και τον αντίχειρά της και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί.
Επόμενος ήταν ο φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων των Μελισσίων, Μιχάλης Γιοβανίδης, που είχε δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί πρώτος.
«Δίπλα στην αγωνία, μπορεί να φωλιάσει και ένα χαμόγελο αισιοδοξίας», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό της στον Ευαγγελισμό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ακολούθως εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός στο Αττικόν. «Όλες οι Ελληνίδες και Έλληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, καθώς ξεκινάει και στην πατρίδα μας το δύσκολο εγχείρημα του μαζικού εμβολιασμού του ελληνικού πληθυσμού», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό, σειρά πήρε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έσπευσε να επιβεβαιώσει για την ασφάλεια του εμβολίου, τονίζοντας με ανακούφιση πως, «η μέρα που περιμέναμε επιτέλους έφτασε» και υπογραμμίζοντας ότι, πρέπει να κάνουμε ακόμα υπομονή, τηρώντας τα μέτρα μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς. Το ίδιο είχε τονίσει νωρίτερα και ο Υπουργός Υγείας, όταν υποδεχόμενος την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Ευαγγελισμό σημείωνε ότι, το εμβόλιο είναι ένα πρώτο βήμα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.
Κάλεσμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες «να απολαύσουν την πρωτόγνωρη γοητεία ευθύνης και ελευθερίας που τους χαρίζει η εξασφάλιση της υγείας τους με αυτόν τον εμβολιασμό» απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Την έμπρακτη στήριξή του στο εμβόλιο, το οποίο χαρακτήρισε «είναι τόσο η ορθή ατομική επιλογή όσο και δημόσιο αγαθό», εξέφρασε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό.
Εκπροσωπώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις εμβολιάστηκε πρώτος ο Χαλκιδέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο που λόγω της πρόσφατης ασθένειάς του με κορονοϊό, εμβολιάστηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

Συνολικά 250 υγειονομικοί εμβολιάστηκαν σήμερα στα πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, δηλαδή στον Ευαγγελισμό, το Σωτηρία, το Αττικός, το Θριάσιο και το Ασκληπιείο Βούλας.

Η διανομή των εμβολίων εκτός Αθηνών θα γίνει τη Δευτέρα και από την Τρίτη θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και στην Πάτρα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA