«Μπάτσoι Δολοφόνοι...» - Ανάρτηση πανό για τον Γρηγορόπουλο δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Μπάτσoι Δολοφόνοι...» - Ανάρτηση πανό για τον Γρηγορόπουλο δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Σαν συμβολική κίνηση, μετά από 12 χρόνια, για την επέτειο της -εν ψυχρώ- δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, την Κυριακή (06-12-2020) αναρτήθηκε πανό πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας που βρίσκεται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, το οποίο ανέγραφε «Μπάτσoι Δολοφόνοι 2008...»

Σημειώνεται ότι Διοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας είναι η κ. Εύα Χαρπαντίδου, η οποία το 2014 είχε υποδεχτεί με χαμόγελα (όπως φαίνονταν από τις εικόνες) στα γραφεία της Τροχαίας Χαλκίδας μαζί με τον απόστρατο (πλέον) αστυνομικό και τέως Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, διάφορα στελέχη της Χρυσής Αυγής που αποδείχθηκε στη συνέχεια και δικαστικά εγκληματική οργάνωση. Αργότερα η κ. Χαρπαντίδου πήρε προαγωγή και έγινε Διοικήτρια στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας... (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Υπενθυμίζεται επίσης ότι εκείνη την περίοδο (το 2014), Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας ήταν ο Λάμπρος Χουλιαράς, ο οποίος μόλις αποστρατεύτηκε το 2016 εντοπίστηκε σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας μάλιστα συνθήματα και τραγουδώντας τον ύμνο της οργάνωσης (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα).

Η εικόνα με το πανό που κρέμασαν δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας:

Τα άτομα που κρέμασαν το πανό αναφέρουν στο κείμενο τους:

«Σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2020 με την ίδια απαγόρευση σε ισχύ, επιλέξαμε να αναρτήσουμε πανό πλησίον του Α.Τ. Χαλκίδας σαν συμβολική κίνηση.

Η εξέγερση του 2008 ξέσπασε μετά τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο δολοφόνο Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σε όλη την χώρα, άνθρωποι της τάξης μας βγήκαν στον δρόμο το ίδιο κιόλας βράδυ. Μέσα σε λίγες ώρες κινητοποιήσεις ξέσπασαν σε όλες τις πόλεις. Η εξέγερση του 2008 έφερε αμφισβήτηση, έφερε στο προσκήνιο ερωτήσεις και συνέβαλε στη δημιουργία δομών σε όλη την χώρα.

Δώδεκα χρόνια μετά, αφού έχουν μεσολαβήσει οικονομικές κρίσεις και στο τώρα βιώνουμε μια νέα υγειονομική/οικονομική κρίση παρατηρούμε την αμηχανία του κόσμου, την φτωχοποίηση και την όλο και αυξανόμενη καταστολή του κράτους. Ο μπάτσος δολοφόνος Κορκονέας πυροβόλησε και δολοφόνησε πριν 12 χρόνια στους δρόμους των Εξαρχείων. Με τα χρόνια που έχουν περάσει, κάποιοι μπορεί να ξέχασαν, άλλοι να κουράστηκαν, όμως ακόμη κόσμος του κινήματος και κάθε άτομο που παλεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής του, συνεχίζει με την μνήμη σαν όπλο να μάχεται και να αντιστέκεται.

Πιστεύουμε πως η οργάνωση και η οργανωμένη απάντηση σε κάθε λογής καταστολή είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να κάνεις τις ζωές μας λίγο καλύτερες.

Με αφετηρία την 17η Νοέμβριου και με πρόσχημα την πανδημία, η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, χρωματίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με χουντικά χρώματα.

Σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2020 με την ίδια απαγόρευση σε ισχύ, επιλέξαμε να αναρτήσουμε πανό πλησίον του Α.Τ. Χαλκίδας σαν συμβολική κίνηση. Επιθυμούμε με αυτόν τον τρόπο να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους συντρόφους μας στις πόλεις και στα χωρία, οι οποίοι βρίσκονται στο δρόμο παρά τις απαγορεύσεις.

Η επαρχία δυσκολεύεται αλλά δεν ξεχνάει. Θέλουμε επίσης να καταστήσουμε σαφές στους ντόπιους μπάτσους ότι οι δολοφονίες, οι ξυλοδαρμοί και οι διώξεις των ανθρώπων μας δεν περνάνε στον βρόντο. Από τα Σεπόλια ως την Ξάνθη και από την Θεσσαλονίκη ως την Κρήτη, υπάρχουν άνθρωποι παντού που παλεύουν για κάτι καλύτερο και δε θα σταματήσουν να μάχονται με κάθε τρόπο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΩΝ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ».

Πανό και από την Τοπική Οργάνωση Εύβοιας της ΚΝΕ στη Χαλκίδα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και την καταστολή

Η ΤΟ Εύβοιας της ΚΝΕ τίμησε τη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου, τοποθετώντας πανό σε χώρους νεολαίας και γειτονιές. Ταυτόχρονα, καταδίκασε την ένταση της καταστολής από την κυβέρνηση, η οποία θέλει να εδραιώσει κλίμα τρομοκρατίας και απαράδεκτων απαγορεύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA