Την Κυριακή (27/12): Ποιες ώρες μπορούν να ανοίξουν super market και καταστήματα click away | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Την Κυριακή (27/12): Ποιες ώρες μπορούν να ανοίξουν super market και καταστήματα click away

Τα super market μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020...

Τα super market ανοίγουν καθημερινά από τις 8:00 το πρωί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Η λειτουργία της Κυριακής είναι προαιρετική και το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα λιανικής, τα οποία μπορούν να ανοίξουν με ωράριο 11:00 έως τις 20:00. 

Ωστόσο, όσοι θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους καλό θα ήταν να ενημερωθούν για το super market της αρεσκείας τους μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των επιχειρήσεων.

Το ωράριο των super market

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ τις παραμονές των γιορτών:

- Παραμονή Χριστουγέννων 24/12: 08:00 π.μ. – 21:00 μ.μ. 

- Παραμονή Πρωτοχρονιάς 31/12: 08:00 π.μ. – 20:00 μ.μ.

Υπενθυμίζεται πως ο κωδικός μετάβασης στο super market αλλά και για παραλαβή αγορών μέσω click away είναι το «2». Για κάθε μετακίνηση οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. 

Συγκεκριμένα ο πολίτης πρέπει να δηλώνει: το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι. 

Στην περίπτωση του σούπερ μάρκετ ο κωδικός είναι το «2».

Τα καταστήματα click away

Για τα καταστήματα που είναι ανοιχτά με τη μέθοδο τoυ click away το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι 7 π.μ. – 9 μ.μ. Ανοιχτά θα είναι και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 για τα ψώνια από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020, με το ίδιο ωράριο (11 π.μ. – 8 μ.μ) θα μπορούν να είναι ανοικτά προαιρετικά τα καταστήματα λιανικής σε όλη τη χώρα, εκτός από την ΠΕ Κοζάνης και τους Δήμους της Δυτικής Αττικής στους οποίους έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown που έχει επιβληθεί στις περιοχές).

Υπενθυμίζεται ότι για να μεταβεί ο πελάτης σε κατάστημα click away θα πρέπει να στείλει SMS στο 13033 με την επιλογή 2. «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα» ή με το έντυπο – βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, συν της απόδειξη προαγοράς του προμηθευτή.

O κωδικός μετάβασης στο σούπερ μάρκετ είναι επίσης το 2 με sms στο 13033, αλλά χωρίς τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που ισχύουν για το click away.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA