Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο - Όργιο φημών σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε ηθοποιούς | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο - Όργιο φημών σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση σε ηθοποιούς

Παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, στις 2 Φεβρουαρίου, με ανακοίνωσή του, διέψευδε τα περί παραίτησής του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τέσσερις μέρες μετά με επιστολή του ανακοίνωσε τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή...

Στην επιστολή παραίτησης, ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρεται σε «τοξικό κλίμα φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία».

Προσθέτει ότι πλέον μπορεί, χωρίς να δεσμεύεται θεσμικά, να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα «εναντίον όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν», ωστόσο η παραίτηση του πυροδότησε όργιο φημών σχετικά με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από ηθοποιούς.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί σάλος σχετικά με την πρόσληψη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη, και κατά πόσο αυτή έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια.

Το Σάββατο (06-02-2021) το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε:

«Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε προ ολίγου ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κα Μενδώνη για να καλύψει τον κ. Λιγνάδη είχε μιλήσει για φήμες και είχε δεσμευτεί πως θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο εάν υπάρξει επώνυμη καταγγελία. Αφού για δύο εβδομάδες η κα Μενδώνη έκανε τα στραβά μάτια για την προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξαφνικά, ενώ δεν υπήρξε καμία επώνυμη καταγγελία παρά μόνο μία ανώνυμη και ανατριχιαστική μαρτυρία ενός θύματος βιασμού στο 2020mag.gr που δεν κατονομάζει το δράστη, έκανε δεκτή την παραίτησή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τραγική σύμπτωση. Περιμένουμε από την κα Μενδώνη πλήρη ενημέρωση, γιατί έκανε δεκτή την παραίτηση».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Ο Δημητρης Λιγνάδης μόλις παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο. Όταν έγραψα την ειδηση (2/2/21) η Μενδωνη μού επιτέθηκε με τη γνωστή της αλαζονεία κι άφησε υπονοούμενα ‘περι σκοπιμοτητων’. Και δεν ντράπηκε. Σειρά δική της να παραιτηθεί τώρα...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA