Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Καλούν κι άλλες να μιλήσουν (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι καταγγελίες των τριών ηθοποιών για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Καλούν κι άλλες να μιλήσουν (ΦΩΤΟ)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την καταγγελία τριών ηθοποιών σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη...

Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους καταγγέλλει τον ηθοποιό για επανειλημμένες και σοβαρές πράξεις το 2000, όταν εκείνη ήταν 24 ετών, στην παράσταση «Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βρετάνια. Κάνει μάλιστα λόγο για «εκμετάλλευση» του νεαρού της ηλικίας της, της ανάγκης της να εργαστεί και του κλίματος φόβου.

«Ο καταγγελλόμενος με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μια συνεχή ανησυχία που έφθανε στα όρια του τρόμου. Ειλικρινά δεν ήξερα ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι είναι ικανός για τα πάντα όπως μου είχε αποδείξει άλλωστε».

Παράλληλα η Λένα Δροσάκη αναφέρεται τόσο σε περιστατικά του 2007, όταν εκείνη ήταν φοιτήτρια 24 ετών, κάνοντας λόγο για απειλές σχετικά με τις εξετάσεις του υπουργείου, όσο και σε περιστατικά του 2019 που οδήγησαν στην αντικατάσταση του σκηνοθέτη για την παράσταση «Έγκλημα το Όριαν Εξπρές», στο θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, τα περιστατικά συνέβαιναν κάποιες φορές κατ' ιδίαν, κάποιες φορές ενώπιον όλου του θιάσου. Κάποια στιγμή όλη αυτή η απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά έφθασε στο αποκορύφωμά της, όταν μια μέρα επιτέθηκε λεκτικά και χωρίς κανένα λόγο με απίστευτη ένταση σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποια ερωτική σχέση, πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διεκόπη και η Κάτια Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του».

Τέλος η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στην καταγγελία της αναφέρεται στην πρώτη γνωριμία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, το 2005, όταν ήταν 28 ετών και είχε μόλις αποφοιτήσει από τη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, όσο και σε άλλο περιστατικό του 2010. «Όταν έφθασε ο καταγγελλόμενος στο κτίριο ήμασταν μόνοι. Μπήκαμε στο καμαρίνι, κλείδωσε την πόρτα και ένιωσα άβολα. Με ρώτησε πράγματα για εμένα», αναφέρει κάνοντας λόγο για πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Στον επίλογό της καταγγελίας τους, οι τρεις γυναίκες καλούν και άλλους συναδέλφους να μιλήσουν:

«Ελπίζουμε η ενέργεια μας αυτή να δώσει το θάρρος και σε άλλες ή άλλους συναδέλφους μας, αλλά και σε κάθε γυναίκα ή άντρα από οποιονδήποτε χώρο, που δεν έχει δημόσιο βήμα, να βγουν μπροστά χωρίς φόβο και να καταγγείλουν αντίστοιχες τραυματικές συμπεριφορές που έχουν υποστεί από ανθρώπους που μέχρι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν όσα κάνουν πιστεύοντας πως βρίσκονται στο απυρόβλητο», τονίζουν, μεταξύ άλλων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA