Γαλλικά αεροσκάφη τύπου Rafale πέταξαν πάνω από Χαλκίδα και Τανάγρα για την τριήμερη άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ 2021» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γαλλικά αεροσκάφη τύπου Rafale πέταξαν πάνω από Χαλκίδα και Τανάγρα για την τριήμερη άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ 2021» (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε η άφιξη της αποστολής προσωπικού και μέσων της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας στο πλαίσιο της διμερούς Διακλαδικής Άσκησης «ΣΚΥΡΟΣ 2021», η οποία διεξάγεται έως 04 Φεβρουαρίου 2021...

Σκοπός της «ΣΚΥΡΟΣ 2021» είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροναυτικών επιχειρήσεων, που θα διεξαχθούν ημέρα και νύχτα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε με αεροσκάφη Mirage 2000 και F-16, το Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) με μονάδες επιφανείας, ενώ η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία με τέσσερα αεροσκάφη RAFALE, δύο μεταγωγικά A400M Atlas και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT, πέταξαν πάνω και από τη Χαλκίδα.

Η Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2021 έχει καθορισθεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitor Day – DV DAY), η οποία προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία λόγω και της πρόσφατης υπογραφής συμφωνίας πρόσκτησης 18 αεροσκαφών RAFALE από τη χώρα μας. Την DV DAY θα παρακολουθήσουν η Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Γαλλική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, καθώς και Έλληνες και Γάλλοι δημοσιογράφοι.

Φωτογραφίες από τα Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA