Μπούρτζι: Νέες καταγγελίες για τη νηπιαγωγό που έβγαλε έξω την 4χρονη - «Έκανε ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Μπούρτζι: Νέες καταγγελίες για τη νηπιαγωγό που έβγαλε έξω την 4χρονη - «Έκανε ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό είχαν γίνει καταγγελίες και παλιότερα, οι οποίες όμως ουδέποτε ερευνήθηκαν...

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες με το καψόνι της νηπιαγωγού σε 4χρονη μαθήτρια στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, στη περιοχή Μπούρτζι (δείτε ΕΔΩ), η νηπιαγωγός, που δηλώνει μετανιωμένη, συνεχίζει να διδάσκει μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα και οι γονείς των μαθητών εμφανίζονται έντονα προβληματισμένοι από τις σκηνές που είδαν και την έκταση που πήρε η υπόθεση. Όλα άρχισαν το πρωί της περασμένης Τρίτης. 

Η νηπιαγωγός έβγαλε στο κρύο, χωρίς μπουφάν, μια 4χρονη μαθήτρια για παραδειγματισμό επειδή ήταν άτακτη. Τα δάκρυα της μικρής συντάραξαν την περιοχή, με μία μητέρα που περνούσε τυχαία από το σημείο να τραβάει το σχετικό βίντεο.

«'Έτρεμα, φαντάστηκα πως θα μπορούσε να είναι το δικό μου το παιδί, το είδα γονατισμένο να ακουμπάει το τζάμι και να παρακαλεί να μπει μέσα στην ουσία», λέει στον ΑΝΤ1 η Ιωάννα Μπαρουσάκη. Η γυναίκα μάλιστα, μπήκε μέσα στην τάξη και ζήτησε το λόγο από την νηπιαγωγό. Όμως σύμφωνα με τη μαρτυρία, η νηπιαγωγός της απάντησε πως το έκανε για να τιμωρήσει το κοριτσάκι, επειδή ήταν άτακτο. Όπως λέει η Ιωάννα Μπαρουσάκη, «μου είπε ότι “δεν μπορώ να το κάνω καλά” και “έχω πρόβλημα” και “για να προστατέψω τα άλλα παιδιά έκανα αυτή την ενέργεια”».

Οι πρώτες διηγήσεις των παιδιών που έζησαν το περιστατικό θεωρήθηκαν από τους γονείς τους τραβηγμένες. Πολύ γρήγορα, όμως, όλα αυτά έπαψαν να θεωρούνται αποκυήματα παιδικής φαντασίας.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η νηπιαγωγός υποστήριξε αρχικά ότι η 4χρονη είχε επιθετική συμπεριφορά και την τιμώρησε με αυτό τον τρόπο για να τη συνετίσει.

Κάποιοι γονείς μάλιστα αποφάσισαν το πρωί να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι μέχρι να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να ολοκληρωθεί η έρευνα για την παιδαγωγό.

Παλαιότερες καταγγελίες

Για τη συγκεκριμένη νηπιαγωγό είχαν γίνει καταγγελίες και παλιότερα, οι οποίες όμως ουδέποτε ερευνήθηκαν.

«Είχε ένα δικό της τρόπο διαπαιδαγώγησης. Έκανε ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά. Τα έβγαζε στο διάλειμμα χωρίς μπουφάν για τιμωρία» λέει μητέρα μαθητή. Αυτή τη φορά όμως το βίντεο με το κοριτσάκι να κλαίει σπαρακτικά έξω από την κλειστή πόρτα της τάξης της δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Η νηπιαγωγός ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει.

«Μάζευε όλα τα υπόλοιπα παιδιά και τα έπειθε ότι ευθύνεται το παιδί για την τιμωρία που θα βάλει σε όλους». Με τον τρόπο αυτό, όπως ισχυρίζεται η ίδια μητέρα, «απομόνωνε το συγκεκριμένο παιδί. Όταν το έκανε αυτό, φώναζε τους γονείς του και τούς έλεγε ότι το παιδί τους δεν κάνει παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά και ότι έχει κάποιο πρόβλημα».

Η πρώτη που ζήτησε εξηγήσεις από τη νηπιαγωγό ήταν η μητέρα που τράβηξε το επίμαχο βίντεο.

Μπήκε στο νηπιαγωγείο και τότε η παιδαγωγός άνοιξε την πόρτα και έβαλε το κοριτσάκι στην αίθουσα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται το πόρισμα από την ένορκη διοικητική εξέταση για την νηπιαγωγό.

Μέχρι τότε, η ίδια θα παραμείνει στη θέση της και θα συνεχίσει να διδάσκει. 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα