25η Μαρτίου - Εορτασμός των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση: Μετά τον Πούτιν, δεν θα έρθει και ο Μακρόν λόγω κορονοϊού - Ποιοι θα δώσουν το «παρών» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

25η Μαρτίου - Εορτασμός των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση: Μετά τον Πούτιν, δεν θα έρθει και ο Μακρόν λόγω κορονοϊού - Ποιοι θα δώσουν το «παρών»

Μπορεί τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην επιτρέπουν την παρουσία πολιτών που επιθυμούν να δουν από κοντά τα όσα σχεδιάζει το ΓΕΕΘΑ, ωστόσο, είναι βέβαιο πως τα όσα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα θα είναι πολύ εντυπωσιακά και θα εκφράζουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων σε όλους εκείνους τους ήρωες που πριν 200 χρόνια επαναστάτησαν κατά του τουρκικού ζυγού...

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην λιτή αλλά παράλληλα επιβλητική στρατιωτική παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, τιμώμενες χώρες θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ρωσία.

Πρόκειται για τις χώρες που στήριξαν περισσότερο από κάθε άλλη τον αγώνα των επαναστστημένων Ελλήνων, με αποκορύφωμα τη μάχη στο Ναυαρίνο το 1827, όταν Ελλάδα, Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία συμμάχησαν κατά του τουρκικού στόλου, κερδίζοντας την πιο καθοριστική ίσως ναυμαχία για την εξέλιξη της επανάστασης.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν οι Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν, οι οποίοι ωστόσο απάντησαν πως δεν θα έρθουν λόγω κορονοϊού και του lockdown που επικρατεί και στις χώρες τους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, και η Γαλλία από την Υπουργό Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Η Βρετανία θα εκπροσωπηθεί από το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, Κάρολο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.

Το «παρών» φυσικά θα δώσουν και οι ΗΠΑ, χωρίς να ξέρουμε προς το παρόν ποιος θα εκπροσωπήσει τον Λευκό Οίκο, ενώ από τις εορταστικές εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η Κύπρος, με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη να φτάνει στη χώρα μας συνοδευόμενος και αυτός από τη σύζυγό του.

Την επόμενη Τετάρτη, παραμονή της 25ης Μαρτίου, οι υψηλοί προσκεκλημένοι που θα βρεθούν στην Αθήνα για τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση αναμένεται να περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης με οικοδεσπότες τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Νίκος Αλιάγας και η Σοφία Κορμά, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα είναι οι παρουσιαστές της παρέλασης την 25η Μαρτίου στην Αθήνα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA