9 αστυνομικοί κλήθηκαν σε απολογία για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη: Καρατομήθηκε και ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ - Θα περάσουν και από ειδικά ψυχομετρικά τεστ οι αστυνομικοί | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

9 αστυνομικοί κλήθηκαν σε απολογία για τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη: Καρατομήθηκε και ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ - Θα περάσουν και από ειδικά ψυχομετρικά τεστ οι αστυνομικοί

9 είναι συνολικά οι αστυνομικοί που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τις εικόνες απρόκλητης αστυνομικής βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ενώ ο ένας από αυτούς έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι 7 από αυτούς έχουν ήδη στείλει το απολογητικό τους υπόμνημα, στο οποίο περιγράφουν τι συνέβη στην πλατεία.

Αυτή την εβδομάδα θα κληθούν από τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει αναλάβει την ΕΔΕ να απαντήσουν σε ερωτήσεις και πολίτες-μάρτυρες που ήταν στην πλατεία εκείνη την ημέρα, ενώ και αυτή την υπόθεση διερευνά και ο «Συνήγορος του Πολίτη».

«Η αστυνομία αντέδρασε με βία. Άρχισε να ξυλοκοπάει τον ένα. Θα το δείτε στο βίντεο. Είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται. Με πτυσσόμενο γκλοπ αστυνομικός χτυπάει έναν νεαρό ο οποίος απλά τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και θα δείτε επίσης στα βίντεο ότι με το κλοπ αστυνομικός χτυπάει έναν νεαρό ο οποίος απλά του είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό. Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις και θα δείτε επίσης ότι οι πάνω στην πλατεία μαζεύτηκαν 50 αστυνομικοί. 25 μηχανάκια δικάβαλα. Ξεκίνησε ένα κρεσέντο βίας. Τρέξανε, φοβήθηκε ο κόσμος. Κάποιοι πήγαν στο άλσος τους ακολούθησαν και μέσα στο άλσος άρχισαν να κάνουν μανιωδώς γύρω γύρω με τις μηχανές να κυνηγάνε τον κόσμο. Κοπανήσανε και άλλους και στο τέλος μαζέψανε 9 ανθρώπους και τους έχουν πάει στη ΓΑΔΑ. Αυτό συνέβη στη πλατεία στης Νέας Σμύρνης. Ξαμολήθηκαν εδώ να περάσει στον κόσμο μια τρομοκρατία άνευ προηγουμένου και αυτό έχει οδηγήσει σε αυτό που βλέπετε τώρα όλος ο κόσμος έχει μαζευτεί. Αυτό που φαίνεται είναι ότι είναι μια επιλογή τρομοκράτησης των ανθρώπων είτε υπάρχει λόγος είτε δεν υπάρχει λόγος», περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που φαίνεται να χτυπά τον νεαρό άνδρα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει απομακρυνθεί από την πρώτη στιγμή από την υπηρεσία του και έχει διαταχθεί ΕΔΕ εις βάρος του.

Επίσης καρατομήθηκε και ο Διοικητής της συγκεκριμένης Ομάδας ΔΙΑΣ λίγες εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό του νεαρού.

Tο αργότερο σε 10 ημέρες θα κληθούν για εξηγήσεις όλοι οι αστυνομικοί.

Τέλος, όπως ανέφερε το ΟPEN με απόφαση της Κατεχάκη όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμές, δηλαδή στη “ΔΡΑΣΗ”, τη “ΔΙΑΣ” και την “ΟΠΚΕ”, θα περάσουν από ειδικά ψυχομετρικά τεστ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA