Την ώρα που μιλούσαν για την αστυνομική βία: Αστυνομικός περνούσε με κόκκινο και σκότωνε 23χρονο μοτοσικλετιστή - Δεν συνελήφθη και ο τροχονόμος απείλησε και έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Την ώρα που μιλούσαν για την αστυνομική βία: Αστυνομικός περνούσε με κόκκινο και σκότωνε 23χρονο μοτοσικλετιστή - Δεν συνελήφθη και ο τροχονόμος απείλησε και έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το απίστευτο τροχαίο συνέβη έξω από τη Βουλή την Παρασκευή (12-03-2021) την ώρα που γινόταν η συζήτηση στο κοινοβούλιο για την αστυνομική βία...

Αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, πέρασε το κόκκινο και έκανε παράνομη αναστροφή για να μπει στη Βουλή, με αποτέλεσμα να θερίσει και να σκοτώσει τον άτυχο 23χρονο μοτοσικλετιστή που κινούνταν με την μηχανή του νόμιμα σε ευθεία τροχιά.

Ο 23χρονος οδηγός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμό όπου ήταν κλινικά νεκρός και στη συνέχεια κατέληξε.

Ο αστυνομικός δεν συνελήφθη ενώ ο τροχονόμος που δεν ήταν εκείνη την ώρα στη θέση του για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, έδιωξε στη συνέχεια έναν κούριερ που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπου τον απείλησε, του έβαλε κλήση και ζήτησε την απομάκρυνση του.

«Έλα γράψε με, τόση αστυνομία και τροχαία εδώ πέρα, με πράσινο πέρασε το παιδί και το τσακίσατε», ακούγεται να λέει ο μάρτυρας στο βίντεο, με τον αξιωματικό της τροχαίας να απαντά στους συναδέλφους του: «πες του να μη λέει χαζομάρες», ενώ απευθυνόμενος στον αυτόπτη μάρτυρα που διαμαρτυρόταν και έλεγε ότι έχει δει τι συνέβη, απάντησε: «Εσύ τι είσαι; Άσε το παιδί και το παιδί, εσύ φοράς το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου».

Τα εξαιρετικά σοβαρά ερωτήματα γεννώνται από το γεγονός ότι το εμπλεκόμενο υπηρεσιακό όχημα δεν φαίνεται στις λήψεις λίγα λεπτά μετά το τροχαίο, ενώ προφανώς η συμπεριφορά του αξιωματικού της τροχαίας δείχνει την απόπειρα να διωχθεί ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Σε μία χώρα δικαίου και οι δύο αστυνομικοί θα είχαν συλληφθεί και θα είχαν φύγει με συνοπτικές διαδικασίες ήδη από το σώμα της αστυνομίας, (σ.σ. άσχετα αν οδηγούσε το οποιοδήποτε όχημα βουλευτή ή Υπουργού..) ωστόσο το μόνο που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που σκότωσε τον 23χρονο. Παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το θανατηφόρο τροχαίο δύο μέρες μετά.

Την Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε σε ανάρτηση της στο facebook:

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα.Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA