Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γίνεται επιλογή ασθενών πλέον για διασωλήνωση σε ΜΕΘ» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: «Γίνεται επιλογή ασθενών πλέον για διασωλήνωση σε ΜΕΘ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, o Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε ότι πλέον γίνεται επιλογή ασθενών Covid για το ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι...

«Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς είναι στη λίστα αναμονής για Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βέβαια υπάρχουν πολλοί ασθενείς οι οποίοι είναι πέντε και έξι μέρες και δεν εξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει ότι γίνεται επιλογή ασθενών με θεραπευτικά κριτήρια».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι τα ελάχιστα κρεβάτια ΜΕΘ Covid που υπάρχουν στο λεκανοπέδιο, οδηγούν το ιατρικό προσωπικό σε δύσκολες αποφάσεις.

«Περιμένουμε κάποιος να γίνει καλά ή δυστυχώς να καταλήξει για να αδειάσει ένα κρεβάτι και να πάει ένας που περιμένει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αυτήν την στιγμή στη λίστα αναμονής βρίσκονται περίπου 30 άτομα, τα οποία περιμένουν να αδειάσει ένα κρεβάτι προκειμένου να το καταλάβουν.

«Αυτοί που κάνουν την επιλογή είναι το ΕΚΑΒ με τον εντατικολόγο γιατρό».

Ποια είναι τα κριτήρια

Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η επιλογή όσων θα μπουν σε ΜΕΘ είναι, σύμφωνα με τον Μ. Γιαννάκο, θεραπευτικά και ηλικιακά.

«Θεραπευτικό κριτήριο, ποιος έχει περισσότερες πιθανότητες να ζήσει, και με ηλικιακό κριτήριο».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τόνισε ότι τα αιτήματα για νοσηλεία σε ΜΕΘ Covid «είναι πολύ περισσότερα από τις διαθέσιμες κλίνες και δυστυχώς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επιλογή».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA