Εμφανίστηκε η Μενδώνη στη Βουλή: «Δική μου επιλογή ο Λιγνάδης, δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εμφανίστηκε η Μενδώνη στη Βουλή: «Δική μου επιλογή ο Λιγνάδης, δεν υπήρχε καμία συγκάλυψη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εμφανίστηκε μετά από μέρες στη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη...

Η Υπουργός Πολιτισμού στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση μετά τη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει και στην οποία είχε δηλώσει πως ο Λιγνάδης είναι ένας «επικίνδυνος άνθρωπος» που την «εξαπάτησε», ανέφερε πως ο διορισμός του στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου ήταν δική της επιλογή και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για οργανωμένη προπαγάνδα σε βάρος της.

Η Λ. Μενδώνη αναγνώρισε το λάθος της για όσα δήλωσε στην περίφημη συνέντευξη τύπου, «έχω κάνει την αυτοκριτική μου», είπε ακόμη και επανέλαβε πως πέντε ώρες μετά τη συνέντευξη του Νίκου Σ., ο Δημήτρης Λιγνάδης έφυγε από τη θέση του.

Σύμφωνα με την Υπουργό Πολιτισμού, η διαδικασία διορισμού ήταν ίδια με εκείνη του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή Στάθη Λιβαθινού, καθώς η προκήρυξη της Μυρσίνης Ζορμπά εν μέσω προεκλογικής περιόδου έβριθε σφαλμάτων και έπασχε με ακυρότητα.

Προκειμένου, όπως είπε, να μην βρεθεί στον αέρα ο προγραμματισμός, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με εκείνη που διορίστηκε και ο προηγούμενος διευθυντής επί ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή Λιγνάδη, είπε πως έγινε αποκλειστικά με καλλιτεχνικά κριτήρια και πως ο κ. Λιβαθινός δήλωσε ότι είναι τιμή του που τον διαδέχεται ο κ. Λιγνάδης.

Σημείωσε πως επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το 2018, ο κ. Λιγνάδης ήταν καλεσμένος του Προέδρου της Βουλής σε εκδήλωση για τον Νέλσον Μαντέλα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε καλέσει στην Ευρωβουλή για να μιλήσει για τον πολιτισμό.

«Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού, η κ. Κονιόρδου, αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς», είπε και απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπήρξε συγκάλυψη.

«Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Συγκάλυψη σημαίνει πρόθεση, η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου, αλλά και οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού», είπε και υποστήριξε ότι δέχεται κριτική για πολιτικές αποφάσεις και το έργο της, αλλά «η χυδαιότητα οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά». Όπως είπε, «δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι πολιτικάντικα παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών».

Persona non grata για τον καλλιτεχνικό κόσμο και την αντιπολίτευση χαρακτήρισε τη Λίνα Μενδώνη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, κάνοντας λόγο για «απονομιμοποιημένη υπουργό».

Η Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την Λ. Μενδώνη να ζητήσει «συγνώμη» και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Μετά το δικαστικό βούλευμα που παραπέμπει αυτόν τον άνθρωπο με την κατηγορία του κατά συρροή βιαστή ανήλικων έχετε ή όχι την πολιτική ευθύνη και την υποχρέωση να παραιτηθείτε; Έχετε ή όχι την πολιτική ευθύνη για την πολιτική συγκάλυψη; Όταν είχατε την επιστολή των σπουδαστών τους καλέσατε να σας εξηγήσουν τις καταγγελίες ή καλέσατε μόνο αυτόν που βάρυναν οι καταγγελίες;», ήταν ερωτήματα που έθεσε και πρόσθεσε:

«Όλα αυτά καθώς και ο ξεσηκωμός όλων των ανθρώπων του πολιτισμού σας καθιστούν πρόσωπο non grata για τον Πολιτισμό. Θεωρείτε ότι μπορείτε να παραμείνετε όχι ως υπουργός μπίζνας, αλλά του Πολιτισμού;».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA