Νεκροί - Ληλάντιο: Μία αδίστακτη Δήμαρχος! Αντί να πληρώσει τις αποζημιώσεις, στέλνει τώρα και «ραβασάκια» - λογαριασμούς στους πλημμυροπαθείς! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νεκροί - Ληλάντιο: Μία αδίστακτη Δήμαρχος! Αντί να πληρώσει τις αποζημιώσεις, στέλνει τώρα και «ραβασάκια» - λογαριασμούς στους πλημμυροπαθείς! (ΦΩΤΟ)

Νέα αποκάλυψη - σοκ από τους πλημμυροπαθείς του Ληλαντίου για την διαπλεκόμενη και αδίστακτη Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, η οποία τους δουλεύει ψιλό γαζί με τις αποζημιώσεις εδώ και 8 μήνες μετά την φονική πλημμύρα για την οποία έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα και όλους αυτούς τους μήνες παραμένει στα συρτάρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, και την ώρα βέβαια που μοιράζει χιλιάδες ευρώ δημόσιο χρήμα, με απευθείας αναθέσεις, σε φίλους και φίλες...

Με επιστολή της προς το EviaZoom.gr, η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου αποκαλύπτει ότι από τις 9 Φεβρουαρίου 2021 έχει ζητήσει να συναντηθεί με την Δήμαρχο για την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων μετά και την κοινή υπουργική απόφαση και την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές, ωστόσο αντί για απάντηση, έλαβαν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΧ για να πληρώσουν, άσχετα αν είχε δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι θα απαλλαγούν από την πληρωμή λογαριασμών νερού.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Ληλαντίου:

«Πέρασε 1 μήνας και 20 μέρες από την τελευταία φορά που ζητήσαμε συνάντηση.

Δεν πήραμε καμία απάντηση. Αντίθετα, αυτό που πήραμε ήταν λογαριασμοί ΔΕΥΑΧ στα σπίτια μας με χρέη προηγούμενων μηνών. Ήρθαν λογαριασμοί για το διάστημα Νοέμβρη-Φλεβάρη για το οποίο είχατε δεσμευτεί ότι θα απαλλαγούμε εμείς οι πληγέντες από την πληρωμή λογαριασμών νερού. Απαράδεκτο!

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΙΕΣΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ.

ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ».

Οι σχετικές Εικόνες:



Αστείες οι δικαιολογίες της Βάκα...

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα στη συνέχεια απαντώντας τα εξής στους πλημμυροπαθείς, με ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Κυρίες και κύριοι, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, σχετικά με τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ), σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 145/28-09-2020 απόφαση ΔΣ της ΔΕΥΑΧ είχε αποφασιστεί η απαλλαγή πληρωμής των αντίστοιχων λογαριασμών, έως και τον Φεβρουάριο του 2021, για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου του 2020.

Ο εκδοθείς λογαριασμός που μας αποστείλατε, όπως προφανώς και άλλοι που απεστάλησαν στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, περιλαμβάνει και διάστημα, πέραν του Φεβρουαρίου του 2021, λόγω αυτόματης χρέωσης του συστήματος μηχανογράφησης της Επιχείρησης .

Επειδή μετά από σχετικό αίτημά μας, έχει ήδη παραταθεί η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Χαλκιδέων, έως και τις 09/08/2021, το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προτίθεται να προβεί άμεσα στη λήψη αντίστοιχης απόφασης, μέχρι τη λήξη της ανωτέρω ημερομηνίας (09/08/2021).

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να αγνοήσετε τυχούσες χρεώσεις των λογαριασμών σας, που θα αφορούν στο χρονικό διάστημα έως και τις 09/08/2021, καθώς πρόκειται να διορθωθούν με τις εκδόσεις των επόμενων λογαριασμών.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Βασιλικού και Αγίου Νικολάου, με θέμα την εξέλιξη των έργων και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στις περιοχές αυτές, στην οποία κοινή συνεδρίαση σας καλούμε να συμμετέχετε. 

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία θα σας αποσταλεί η σχετική πρόσκληση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA