Μήνυση Βαξεβάνη σε 22 αστυνομικούς και Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράβαση καθήκοντος - Τον έψαχναν να τον συλλάβουν επειδή έγραψε τα ονόματα των αστυνομικών που του έστειλαν εξώδικο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μήνυση Βαξεβάνη σε 22 αστυνομικούς και Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράβαση καθήκοντος - Τον έψαχναν να τον συλλάβουν επειδή έγραψε τα ονόματα των αστυνομικών που του έστειλαν εξώδικο!

Ο Κώστας Βαξεβάνης επισημαίνει πως όλα ξεκίνησαν όταν δημοσίευσε το εξώδικο, το οποίο έχουν μεταδώσει και άλλες ιστοσελίδες, στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν τα ονοματεπώνυμα των 22 αστυνομικών της ΓΑΔΑ που υπογράφουν το έγγραφο αυτό...

«Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου  Μητσοτάκη», ανέφερε στο twitter.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσίευσε συνέντευξη του Αριστοτέλη Παπαζαχαριουδάκη, ο οποίος κατήγγειλε βασανισμό του στον 12ο ΚΑΙ 13Ο όροφο της ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψή το απόγευμα της 10ης Μαρτίου, μία ημέρα μετά τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη.

Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε την απαράδεκτη αντίδραση από την ΕΛ.ΑΣ και το θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento» έλαβαν κανονικό εξώδικο από 22 αστυνομικούς που υπηρετούν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Το «Documento» ως όφειλε δημοσίευσε το εξώδικο με τα ονόματα των 22 αστυνομικών που το υπογράφουν, και στη συνέχεια οι 22 αστυνομικοί έκαναν μήνυση στον Κώστα Βαξεβάνη γιατί έγραψε τα ονόματα τους,  για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων...

Τελικά το αυτόφωρο πέρασε και δεν συνελήφθη ο δημοσιογράφος, ο οποίος ωστόσο θα κάνει μήνυση στους 22 αστυνομικούς και στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για παράβαση καθήκοντος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο tvxs.gr:

«Έχουμε να κάνουμε με τρεις παραδοχές που συνιστούν παράβαση καθήκοντος και αυτό θα αποδειχτεί στα δικαστήρια. Οι 22 αστυνομικοί έστειλαν εξώδικο αρχικά στο Documento, με τα ονόματά τους. Αφού δημοσιοποιήσαμε το εξώδικο, έκαναν μήνυση γιατί δημοσιεύθηκαν τα ονόματά τους. Αυτό προβλέπει ο νόμος, δεν το γνωρίζουν αυτοί που υποτίθεται πως καλούνται να τον επιβάλλουν; Πήγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρακάμπτοντας τον Εισαγγελέα, γιατί γνώριζαν ότι κανένας Εισαγγελέας δεν θα έβγαζε ένταλμα. Το έκανε η Δίωξη. Δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε ένα φιλικό τους κομμάτι της αστυνομίας για να κάνουν αυτό που ήθελαν. Έκαναν ψευδή παραδοχή για αδίκημα που δεν υπάρχει, ώστε θα θεωρηθεί αυτόφωρο (προφανώς ότι κινδυνεύει η ζωή τους). Άρα, έχουν ευθύνη και οι 22 και η Δίωξη, που αποδέχτηκε ως στηριζόμενη νομικά μία μήνυση που δεν στηρίζεται», λέει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης εξηγεί πως για να βγει ένταλμα σύλληψης, πρέπει να υπάρχει νομική βάση: 

«Δεν μπορείς να πας να πεις πχ. με απειλεί ο Ανδ. Παπανδρέου να με σκοτώσει ενώ έχει πεθάνει. Δεν υπάρχει τίποτα στη μήνυσή τους που να δικαιολογεί το ένταλμα, νομικά. Είναι εντελώς εκτεθειμένοι. Ούτε η μήνυση ούτε το αυτόφωρο στέκει, γι’ αυτό και θα τους μηνύσω. Η ψευδής καταμήνυση είναι και πειθαρχικό αδίκημα για αστυνομικό. Δεν μπορεί να μηνύει λέγοντας ότι δεν ξέρει τον νόμο, αυτός που τον εφαρμόζει. Η δε Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χαρακτήρισε αυτόφωρο μια ψευδή καταμήνυση και είναι υπόλογοι όσοι το έκαναν».

Ο Κ. Βαξεβάνης, εκτιμά, ότι κάποιοι εντός της αστυνομίας ήταν αντίθετοι με αυτήν την πρακτική:

«Έτσι ερμηνεύω το γεγονός, ότι έβγαλαν τη διαρροή 20 λεπτά πριν λήξει το αυτόφωρο. Προφανώς κάποιοι τους έλεγαν: Τι κάνετε; Αλλά δεν σταμάτησαν γιατί είχαν εντολές άνωθεν. Το θέμα τους ήταν να βγουν οι τίτλοι που ήθελαν στις εφημερίδες. Ότι η αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Βαξεβάνη. Ήθελαν την διαπόμπευσή μου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA