Επίταξη γιατρών: Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες με 2.000 ευρώ το μήνα που αρνούνται να ενισχύσουν το ΕΣΥ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Επίταξη γιατρών: Φύλλα πορείας σε 206 ιδιώτες με 2.000 ευρώ το μήνα που αρνούνται να ενισχύσουν το ΕΣΥ (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία...

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

 

 

Το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην επίταξη μετά τη λήξη της προθεσμίας προς τους ιδιώτες γιατρούς για στήριξη στο ΕΣΥ, η οποία δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση, την που τα νοσοκομεία της Αττικής είναι υπό ασφυκτικό βάρος, λόγω της πανδημίας. Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού στον ΑΝΤ1 για τη χθεσινή εφημερία, την οποία χαρακτήρισε ως "πόλεμο". «Τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή την επίταξη των γιατρών.

«Ελπίζουμε οι ιδιώτες γιατροί να ανταποκριθούν. Αλλιώς θα γίνουν όσα προβλέπονται από το νόμο» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και τόνισε ότι η επιστράτευση ήταν το ύστατο μέτρο στο σχέδιο του υπουργείου. «Εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και για αυτό προχωρήσαμε σε αυτό το μέτρο» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ιδιώτες που θα ενισχύσουν το ΕΣΥ θα εισπράττουν μηνιαίο μισθό 2.000 ευρώ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA