Νοσοκομείο Χαλκίδας: Μετατρέπονται σε κλινικές covid οι κλινικές Γυναικολογικής, Παιδιατρικής, ΩΡΛ και η χειρουργική πτέρυγα - Αντιδρούν οι συγγενείς των ασθενών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Νοσοκομείο Χαλκίδας: Μετατρέπονται σε κλινικές covid οι κλινικές Γυναικολογικής, Παιδιατρικής, ΩΡΛ και η χειρουργική πτέρυγα - Αντιδρούν οι συγγενείς των ασθενών

Επιπλέον 30 επιπλέον κλίνες covid θα τοποθετούν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας ώστε να μεταφερθούν άμεσα 60 ασθενείς από την Αττική...

Η πίεση όμως από την κυβέρνηση έχει γίνει ασφυκτική, τα τηλεφωνήματα από το υπουργείο Υγείας είναι αλλεπάλληλα με την προειδοποίηση ότι πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν ασθενείς εκεί γιατί τα νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο δεν αντέχουν άλλο, ενώ έχει σταλεί ως διαμεσολαβητής και ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός ο οποίος είναι και γιατρός στο ΚΑΤ.

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας διαθέτει αυτή την στιγμή 60 κλίνες covid και νοσηλεύει ήδη 25 ασθενείς με κορονοϊό. Η κυβέρνηση ζητά να προστεθούν άλλες 30 κλίνες covid για να φθάσουν συνολικά στις 90 και να υπάρχει περιθώρια να μεταφερθούν περίπου 60 ασθενείς από την Αττική.

Ζητά επίσης να κλείσουν η Γυναικολογική κλινική, η Παιδιατρική, η κλινική ΩΡΛ, καθώς και η χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου προκειμένου να μετατραπούν σε κλινικές covid. Αυτό, αυτομάτως, σημαίνει ότι θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αθήνα ή άλλες περιοχές, και σε ιδιωτικά θεραπευτήρια 30 σοβαρά ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται στις συγκεκριμένες κλινικές.

Οι συγγενείς των ασθενών που ενημερώθηκαν γι αυτό το ενδεχόμενο αντέδρασαν οργισμένα και απειλούν να μπλοκάρουν την μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία, επικαλούμενοι τόσο υγειονομικούς όσο και οικονομικούς λόγους.

Το κλείσιμο των τεσσάρων κλινικών σημαίνει ακόμη ότι ολόκληρος ο νομός της Εύβοιας θα μείνει χωρίς δυνατότητα νοσηλείας γυναικολογικών και παιδιατρικών περιστατικών, ενώ θα κλείσουν εντελώς και τα χειρουργεία.

Το Νοσοκομείο Χαλκίδας διαθέτει μόνον τρεις πνευμονολόγους – εκ των οποίων ο ένας είναι ο διευθυντής της ΜΕΘ που ήδη διαθέτει 12 κλίνες covid –οι οποίοι, αντικειμενικά, δεν φθάνουν για να περιθάλψουν 90 ασθενείς covid.

Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε προφορική εντολή από την διοίκηση να μην γίνεται καμία εισαγωγή από τα έκτακτα περιστατικά σε καμία κλινική. Οι γιατροί αρνήθηκαν να την εκτελέσουν και ζήτησαν την εντολή γραπτώς, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά, ενώ απέρριψε την αντιπρόταση των γιατρών να χρησιμοποιηθεί το παλαιό Νοσοκομείο της Χαλκίδας που πλέον είναι κλειστό, με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό να αναλάβει την λειτουργία του.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα