Παράνομα και επικίνδυνα τα γκλόμπ που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη - Παραδοχή και από συνδικαλιστή αστυνομικό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παράνομα και επικίνδυνα τα γκλόμπ που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί στη Νέα Σμύρνη - Παραδοχή και από συνδικαλιστή αστυνομικό

Όχι απλά παράνομο, αλλά και επικίνδυνο για πρόκληση σοβαρών τραυμάτων, ακόμη και θανάτου, χαρακτήρισαν το πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατά του νεαρού αλλά και άλλων πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης...

«Πέραν του ότι δεν προβλέπεται στον υπηρεσιακό εξοπλισμό, είναι και παράνομο ως αντικείμενο. Εμπίπτει στον Νόμο περί παράνομης οπλοφορίας και απαγορεύεται η κατοχή του και από αστυνομικούς και από πολίτες», ανέφερε επί λέξει παλιός και έμπειρος αξιωματικός στο Sputnik.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που προφανώς θα ερευνηθεί από την Εισαγγελική διερεύνηση των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, που διατάχθηκε σήμερα το πρωί και ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη. Παράλληλα βέβαια θα καταθέσουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και ήδη έχουν μιλήσει επώνυμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το γεγονός της κατοχής και της χρήσης παράνομου εξοπλισμού, μαζί με τις ακραίες και βίαιες αντιδράσεις αστυνομικών, όπως αυτές καταγράφηκαν χθες, έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στην πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη, αφού πλέον τίθεται θέμα ελέγχου και διαχείρισης τους από τους ανώτερους αξιωματικούς που δίνουν τις εντολές και συντονίζουν την κάθε δράση τους από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα άλλα στελέχη της Αστυνομίας επαναφέρουν τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν κατά την πρόσληψη των 1.500 Ειδικών Φρουρών που στελέχωσαν την ΔΙ.ΑΣ. και την ΔΡΑΣΗ, και οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ελάχιστα, χωρίς, όπως λένε τα στελέχη αυτά, να αποκτήσουν αστυνομική συνείδηση της αποστολής τους και επαγγελματισμό.

Συνδικαλιστής Αστυνομίας: Εικόνες αλητείας, όχι Αστυνομίας - Απαγορεύονται αυτά τα γκλοπ

Για εικόνες ντροπής έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος σχολιάζοντας την εικόνα από τη Νέα Σμύρνη και τον ξυλοδαρμό που έλαβε χώρα.

Μιλώντας στο MEGA κλήθηκε να πάρει θέση για τον ξυλοδαρμό του πολίτη την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. «Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε με νόημα.

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερ ότι το γκλοπ που με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη στη Νέα Σμύρνη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται όπως είπε.

Στη συνέχεια ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στη θέση το παιδί τους».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA