Πάει για φιάσκο: Το άτομο που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ήταν σε άλλη περιοχή την ώρα των επεισοδίων! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πάει για φιάσκο: Το άτομο που συνελήφθη και προφυλακίστηκε για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού ήταν σε άλλη περιοχή την ώρα των επεισοδίων! (ΦΩΤΟ)

Βίντεο, που αποδεικνύουν, σύμφωνα με το συνήγορο του Παύλο Σαράκη, ότι, ο 30χρονος επονομαζόμενος «Ινδιάνος», προφυλακίστηκε άδικα, για τον τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, δόθηκαν στη δημοσιότητα...

Σύμφωνα με τον Παύλο Σαράκη «τα βίντεο προέρχονται από ένα εστιατόριο – ταβέρνα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ελευσίνας».

«Έχουμε στη διάθεση μας, τονίζει ο δικηγόρος το βιντεοληπτικό υλικό, που καλύπτει ολόκληρο το χρονικό διάστημα 18:00 – 22:00 της 09.03.2021, ήτοι της ημεροχρονολογίας των επεισοδίων.

Το πρώτο απόσπασμα δείχνει τον κατηγορούμενο («Ινδιάνος») να φτάνει πεζός στο πάρκο της Ελευσίνας στις 18:21 φορώντας μία μαύρη φόρμα, ένα σκουρόχρωμα φούτερ και ένα μπλε γιλέκο με γκρι λεπτομέρειες (το ίδιο που φορούσε και όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της Ανακρίτριας για την απολογία του), όπως ακριβώς τον είχαν περιγράψει και οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους.

Το βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως τις καταθέσεις των μαρτύρων, αφού ο κατηγορούμενος εισέρχεται στο πάρκο, συναντάει εκεί τους φίλους του και παίζει μπάσκετ μαζί τους».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δικηγόρου Παύλου Σαράκη:

«Σήμερα δημοσιοποιούμε ένα video από το πάρκο στο «Λιμανάκι» της Ελευσίνας, με το οποίο επαληθεύονται πλήρως οι ισχυρισμοί του εντολέα μας, αλλά και των μαρτύρων, ότι την Τρίτη 9 Μαρτίου, κατά τον επίμαχο χρόνο βρισκόταν στην Δ.Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι η ΕΛ.ΑΣ. και η Ελληνική Δικαιοσύνη παρασύρθηκαν από ένα ψυχικά ανισόρροπο πρόσωπο, συνέλαβαν και απέδωσαν βαρύτατο κατηγορητήριο σ’ έναν αθώο συμπολίτη μας. Και όχι μόνον αυτό, τον προφυλάκισαν αγνοώντας προκλητικά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες της υπεράσπισης .

Είναι υποχρέωση πλέον της ανακρίτριας να διατάξει οίκοθεν την άρση της προσωρινής κράτησης, βάσει του άρθρου 291 § 1 ΚΠΔ. Αν δεν το πράξει, οφείλει η ηγεσία της Δικαιοσύνης να παρέμβει και να την ελέγξει πειθαρχικά και ποινικά για τις πράξεις και παραλείψεις της.

Είναι αδιανόητο και μείζον θέμα, για ένα Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας - όχι μόνον χωρίς στοιχεία -,αλλά αντίθετα με αποδείξεις που καταρρίπτουν στο σύνολό του, το εις βάρος του κατηγορητήριο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA