Ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη για τον βιασμό του σεφ Δημήτρη 'Ανθη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη για τον βιασμό του σεφ Δημήτρη 'Ανθη (ΦΩΤΟ)

Ποινική δίωξη για την κατηγορία του βιασμού άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 37χρονου ηθοποιού Νίκου Στραβοπόδη (φωτο πάνω αριστερά) που μηνύθηκε από τον σεφ Δημήτρη 'Ανθη (φωτο πάνω δεξια) για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2006... 

Υστερα από προανάκριση που διενεργήθηκε από την Αστυνομία, στο πλαίσιο της οποίας ο μηνυόμενος κλήθηκε σε εξηγήσεις, και ο Εισαγγελέας Αθηνών άσκησε σε βάρος τού, γνωστού από τηλεοπτικά σήριαλ, ηθοποιού δίωξη για βιασμό.

Ο μηνυτής ισχυρίζεται πως τον επίμαχο χρόνο βιάστηκε από τον κατηγορούμενο στο σπίτι του τελευταίου στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου πήγαν οι δυο τους έπειτα από συνάντησή τους σε μπαρ, στο οποίο εργαζόταν ο κατηγορούμενος και ο αδελφός τού θύματος.

Ο κατηγορούμενος, φοιτητής τότε δραματικής σχολής, αρνείται την πράξη που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι με τον σεφ είχαν συνευρεθεί ερωτικά χωρίς καμία βία ή εξαναγκασμό. Στις γραπτές εξηγήσεις που κατέθεσε ο ηθοποιός φέρεται να επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως τον επίμαχο χρόνο ούτε έμενε στην Ομόνοια, ούτε εργαζόταν στο μπαρ που αναφέρεται στη μήνυση.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Άνθης σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει στη μήνυσή του, γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2006 στο μπαρ «Dadde» στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Κάποια στιγμή του πρότεινε να πάνε σπίτι του. Όταν έφτασαν εκεί ο Δ. Άνθης αναφέρει ότι τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του και εντελώς ξαφνικά «χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου… Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου …».

Από την πλευρά του ο καταγγελλόμενος ηθοποιός αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δε βίασε ούτε τον Δημήτρη Ανθή ούτε κάποιον άλλον ποτέ στη ζωή του και πως με τον 38χρονο έκαναν συναινετικό σεξ.

Η δικογραφία για την υπόθεση διαβιβάζεται σε Τακτικό Ανακριτή, προκειμένου να διενεργήσει κύρια ανάκριση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα