Συνήγορος του Κουφοντίνα και ο Θέμης Σοφός μαζί με την Κούρτοβικ - Κατέθεσαν αίτημα για αναβολή έκτισης ποινής (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συνήγορος του Κουφοντίνα και ο Θέμης Σοφός μαζί με την Κούρτοβικ - Κατέθεσαν αίτημα για αναβολή έκτισης ποινής (ΦΩΤΟ)

Αίτημα στην Εισαγγελία Λαμίας για αναστολή ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, αλλά και αίτημα στο Πρωτοδικείο Λαμίας για επανεξέταση της απόφασης που αφορά τη μεταγωγή του κρατουμένου κατέθεσαν οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός...

Ο Θέμης Σοφός συνυπογράφει τα αιτήματα, καθώς ορίστηκε από κοινού με την Ιωάννα Κούρτοβικ συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος διανύει την 56η ημέρα απεργίας πείνας και την 10η ημέρα απεργίας δίψας.

Ο Θέμης Σοφός, μιλώντας στον Real fm, εξήγησε ότι η αίτηση διακοπής της ποινής αφορά συγκεκριμένα την προσωρινή διακοπή της ποινής, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα και να συνεχίσει μετά την έκτιση της ποινής του.

Όσον αφορά την προσφυγή κατά της απόρριψης αιτήσεως επαναμεταγωγής Κουφοντίνα, τόνισε ότι είναι προπαγανδιστική η τοποθέτηση από διάφορες πλευρές ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τη χάρη στον κρατούμενο να πάει εκεί όπου εκείνος θέλει.

«Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει», υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

Νωρίτερα, η Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σε ερώτηση γιατί ο Δ. Κουφοντίνας δεν ακολούθησε εξ αρχής τη νομική οδό, είπε πως όταν έγινε η μεταγωγή του τον Νοέμβριο στο Δομοκό και «ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν μας δόθηκε το σχετικό έγγραφο.

Στις 7/1 η Νικολάου μάς έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω Covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε από παντού άρνηση, διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα. Δεν μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και, όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».

Η Ιωάννα Κούρτοβικ επανέλαβε ότι «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος και η πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» και κάλεσε τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της και «να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε», όπως υποστήριξε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA