Επιμελητήριο Εύβοιας: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επιμελητήριο Εύβοιας: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο...»

Δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Γιάννη Γεροντίτη για το άνοιγμα του λιανεμπορίου:

«Χαιρετίζουμε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει επιτέλους το λιανεμπόριο. Πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να δώσει πνοή στο επιχειρείν και την οικονομία, προστατεύοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία, καθώς το άνοιγμα θα γίνει υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου καθυστέρησε σημαντικά. Η πραγματικότητα έδειξε ότι το επιχειρείν δεν είχε την ευθύνη για την έξαρση της πανδημίας.

Εκτός όμως από την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, είναι αναγκαίο να δρομολογηθεί και η επαναλειτουργία της εστίασης, ενός κλάδου που έχει παραμείνει ανενεργός για μήνες και οι επιχειρήσεις του βρίσκονται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και όταν μιλάμε για την Εύβοια, μιλάμε για 6.500 περίπου επιχειρήσεις εμπορίου και εστίασης.

Αυτό που πρέπει να γίνει ξεκάθαρο είναι ότι δεν θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας τα προβλήματα τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα ή που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα η εστίαση. Τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί είναι δυσθεώρητα, η αγορά θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει σε μία κανονικότητα και οι επαγγελματίες, οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ γενναία στήριξη για να καταφέρουν να αντέξουν. Για αυτό και ζητάμε από την κυβέρνηση το «κούρεμα» των οφειλών, ειδικά αυτών που οφείλονται στην πανδημία. Μόνο και μόνο έτσι θα μπει ένα «φρένο» στα επερχόμενα λουκέτα αλλά και στην εκτίναξη της ανεργίας.

Για τη βελτίωση του οικονομικού και επιχειρηματικού κλίματος μπορεί η κυβέρνηση να επενδύει στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης που ανακοίνωσε χθες, όμως θα πρέπει να δούμε με κάθε λεπτομέρεια τις δράσεις που σχεδιάζει και πως αυτές θα ενισχύσουν την προσπάθεια βιωσιμότητας των επιχειρήσεων μας. Σίγουρα ήταν θετική η αναφορά του πρωθυπουργού στο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας τες ως «ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας», όμως περιμένουμε απτές αποδείξεις.

Για την ώρα, εμείς ως Επιμελητήριο, καλούμε επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζόμενους και καταναλωτές, να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των ειδικών ώστε το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς να γίνει χωρίς το παραμικρό υγειονομικό ρίσκο.

Παράλληλα προτρέπουμε τους πολίτες να στηρίξουν τα μικρά μαγαζιά και την τοπική οικονομία της γειτονιάς τους. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Καλούμε κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, επιχειρήσεις και καταναλωτές να σχηματίσουν ένα κοινό μέτωπο, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA