Δικαστήρια Χαλκίδας: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι τρεις συλληφθέντες για την τραγωδία στο Γυμνό Ερέτριας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Ελεύθεροι χωρίς όρους οι τρεις συλληφθέντες για την τραγωδία στο Γυμνό Ερέτριας

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το πρωί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για το τραγικό δυστύχημα στο χωριό Γυμνό του Δήμου Ερέτριας όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι από ηλεκτροπληξία (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ)...

Οι συλληφθέντες ήταν τρεις εργαζόμενοι των ιδιωτικών εταιρειών, που είχαν αναλάβει το έργο, «ΑΚΤΩΡ» και «Περικλής ΑΤΕ», και συγκεκριμένα, ο εργοδηγός, και ο μηχανικός του έργου όπως επίσης και η επιβλέπουσα του έργου, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βαριές σωματικές βλάβες και για παραβάσεις που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών.

Με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους και για την υπόθεση θα οριστεί ρητή δικάσιμος.

Έρευνες

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο, προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια και ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο εργαζόμενο.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας», επισημαίνει το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Γυμνό Ερέτριας: Αυτοί είναι οι τρεις εργάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία (ΦΩΤΟ)

Φρίκη στο Γυμνό Ερέτριας: Ακαριαίος θάνατος από ηλεκτροπληξία για τρεις εργάτες ιδιωτικής εταιρείας! Έκαναν εργασίες σε κολώνα της ΔΕΗ - Σοβαρά τραυματίας ο τέταρτος! (ΒΙΝΤΕΟ & ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA