Εύβοια: Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι Δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας, και Διρφύων - Μεσσαπίων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι Δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας, και Διρφύων - Μεσσαπίων

Δείτε τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς: 

Στο «κόκκινο» από το «βαθύ κόκκινο» κατεβαίνουν επίσης οι Δήμοι Καρύστου και Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας όπου το επιδημιολογικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί σε σχετικά καλά χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνει και άρα εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» και η Σκύρος, που έχει δύο ενεργά πλέον κρούσματα, από 32 που είχαν καταγραφεί στο υψηλότερο σημείο της επιδημιολογικής καμπύλης.

Επίπεδο κατεβαίνει και ο Δήμος Λοκρών που πλέον εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο «κόκκινο», καθώς έχει 23 ενεργά κρούσματα όταν στις 7 Απριλίου είχε 71 κρούσματα. Έχουμε μια μείωση, δηλαδή, της τάξης του 67,61%.

Τέλος, από το «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν και άρα εντάσσονται στο «κόκκινο» οι Δήμοι Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, καθώς το ιικό φορτίο στις περιοχές αυτές έχει σχεδόν μηδενιστεί.

Άρα πλέον στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο «βαθύ κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

Η Περιφέρεια Αττικής, πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας, οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω και Θάσου.

Καθώς και οι Δήμοι Καλυμνίων, Ρόδου, Χίου, Ρεθύμνου, Ανωγείων, Χανίων, Φαιστού, Καβάλας, Καρδίτσας, Γρεβενών, Κύθνου, οι Δήμοι Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οι Δήμοι Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής, ο Δήμος Βέροιας, οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι Δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ο Δήμος Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, καθώς και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, κυρίες και κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, τις αποφάσεις υπαγορεύουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Γιατί κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται την κατάλληλη στιγμή. Όταν πληρούνται όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε το επόμενο βήμα να γίνει με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια. Για να κάνουμε βήματα μόνο προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω. Για αυτό και το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας γίνεται με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων. Η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των σχολείων, έγιναν με συγκεκριμένο υγειονομικό πλαίσιο ώστε σταδιακά, βήμα- βήμα, να αρχίσουμε να αφήνουμε πίσω μας την πανδημία και να επιστρέφουμε, ίσως με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι θα θέλαμε, αλλά σίγουρα με ασφάλεια, στην προ-Covid καθημερινότητα μας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA