Κορονοϊός: «Οι νεκροί θα φτάσουν τους 9.500 μέχρι τέλος Απριλίου», λέει ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: «Οι νεκροί θα φτάσουν τους 9.500 μέχρι τέλος Απριλίου», λέει ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης (ΦΩΤΟ)

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, το Σάββατο (10-04-2021)...

Όπως τόνισε ο Ν. Τζανάκης ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε γύρω στο 5% μετά από πολύ καιρό, γεγονός που αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας.

«Είμαστε λίγο πριν από το τέλος της πανδημίας, στον τερματισμό. Βρισκόμαστε στην περίοδο αποκλιμάκωσης της πανδημίας, αν και θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες ακόμα. Αυτή την εβδομάδα έγιναν πάρα πολλά τεστ. Ενδεικτικά, χθες έγιναν 58.000 τεστ και είχαμε τον μικρότερο δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό, ήταν γύρω στο 5% και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Υπενθυμίζω ότι το 4% είναι το όριο συναγερμού κατά το ECDC για να βάψει μια περιοχή κόκκινη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όμως ο Ν. Τζανάκης έκανε μια δυσοίωνη πρόβλεψη για τον αριθμό των θανάτων εκτιμώντας ότι θα εκτιναχθούν στους 9.500 στο τέλος Απριλίου.

«Στις ΜΕΘ υπάρχει μια μικρή αύξηση τις τελευταίες 2-3 μέρες, αλλά είμαστε γύρω στο 750. Η θνησιμότητα είναι ο σκληρότερος δείκτης της πανδημίας, ο οποίος έχει προεξοφληθεί για το επόμενο διάστημα. Θα ξεπεράσουμε τους 9.000 θανάτους και θα πάμε γύρω στους 9.500 θανάτους στο τέλος Απριλίου», επισήμανε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA