Θάνατοι 8 ανθρώπων στην Εύβοια: «Προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης!» Καταγγελία - καταπέλτης από Αθηναίο δικηγόρο στον Άρειο Πάγο κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας που είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση αλλά εδώ και 8 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Θάνατοι 8 ανθρώπων στην Εύβοια: «Προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης!» Καταγγελία - καταπέλτης από Αθηναίο δικηγόρο στον Άρειο Πάγο κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας που είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση αλλά εδώ και 8 μήνες δεν έχει γίνει τίποτα! (ΦΩΤΟ)

8 ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την τραγωδία με τους 8 νεκρούς στην Εύβοια...

8 ολόκληροι μήνες έχουν περάσει ωστόσο και από την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρης Προκοπίου (φωτο πάνω με κατεβασμένα τα μούτρα), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, όπως έχει επισημάνει και σε προηγούμενες αναρτήσεις το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ).

Φανταστείτε τι γίνεται σε υποθέσεις που δεν υπάρχουν νεκροί και οι πολίτες περιμένουν να δικαιωθούν από τα Δικαστήρια Χαλκίδας... Γελάει και η Θέμιδα...

Για την υπόθεση εδώ και λίγους μήνες ο Αθηναίος δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης έχει καταθέσει καταγγελία - αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, ο οποίος «προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης..», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η αναφορά.

Ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης:

Η καταγγελία - αναφορά του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη αναφέρει, μεταξύ άλλων,:

«ΟΧΙ, κ. Προϊστάμενε της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, ΟΧΙ, κ. Δημήτρη Προκοπίου !! ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ “112” ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ !!

Αυτά κάνει η Δικαιοσύνη και έχει απαξιωθεί στα μάτια του ελληνικού λαού και έχει πέσει σε ανυποληψία.

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΩ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ : κ. ΠΛΙΩΤΑ , ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ !! 

Ο κ. Προκοπίου διέταξε δύο παράλληλες προκαταρκτικές εξετάσεις, μία από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Χαλκίδας και μία από την Πταισματοδίκη Χαλκίδας, για πρόκληση πλημμυρών και παράνομες επιχωματώσεις ή δομήσεις. Παρά λίγο να διερευνήσει μέχρι και τις ευθύνες του Θεού για τη βροχή που έριξε, αλλά “παραλείπει” να ζητήσει τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για την σκόπιμη μη λειτουργία του “112” !

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Όπως γνωρίζετε, οκτώ συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές καταιγίδες οι οποίες έπληξαν τον νομό Εύβοιας.

Όπως έγινε γνωστό, κατά την αντιμετώπιση και διαχείριση των πλημμυρών δεν χρησιμοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης “112”. Στην παρουσίαση της λειτουργίας του αριθμού αυτού στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι Αττικής, την 19.12.2019, παρέστη ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε απολύτως σαφής ως προς την τεράστια σημασία του ευρωπαϊκού αυτού αριθμού στην αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως αυτής της Εύβοιας. Χαρακτηριστικά μάλιστα είχε δηλώσει ότι το 112 “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”.

Παρά ταύτα το “112” δεν λειτούργησε στις πλημμύρες της Εύβοιας, και αυτό, όπως προέκυψε από τη σχετική ειδησεογραφία, υπήρξε προσωπική επιλογή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά. Ο ίδιος, υπερασπιζόμενος την απόφασή του αυτή, ανέφερε ότι “εάν είχε λειτουργήσει το 112 θα είχαμε εκατόμβες νεκρών”.

Πλην όμως, όπως προαναφέρθηκε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το “112” “κυριολεκτικά θα σώσει ζωές”, κάτι που είναι άλλωστε αυτονόητο, άλλως δεν θα τον χρησιμοποιούσε όλη η Ευρώπη και δεν θα είχε αποφασιστεί εξ αρχής η λειτουργία του και στη χώρα μας. Θυμίζω ότι επί lock down οι πολίτες ελάμβαναν καθημερινά μηνύματα από το “112” με τα οποία καλούντο να “μένουν σπίτι” και “ασφαλείς”. Ο κ. Χαρδαλιάς αποφάσισε να μη χρησιμοποιηθεί ο ίδιος αυτός αριθμός για να μείνουν ασφαλή και τα θύματα των πλημμυρών της Εύβοιας.

Και ενώ καθολική ήταν η απαίτηση των πολιτών να παρέμβει η αρμόδια Εισαγγελία για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών για τους οκτώ νεκρούς στην Εύβοια, πληροφορούμεθα από τα ΜΜΕ ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Δημήτριος Προκοπίου, διέταξε μεν προκαταρκτική εξέταση, ότι αυτή μάλιστα έχει δύο σκέλη, ένα για την πρόκληση πλημμυρών (με εντολή προς το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής) και ένα για τις παράνομες δομήσεις και επιχωματώσεις (με εντολή στην Πταισματοδίκη Χαλκίδας), αλλά παρέλειψε να ζητήσει τη διερεύνηση και των σχετικών ποινικών ευθυνών του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικολάου Χαρδαλιά, και παντός άλλου υπευθύνου, αναφορικά με τη μη λειτουργία του αριθμού “112”. Ποινικές ευθύνες για παράβαση του άρθρου 306 Ποινικού Κώδικα, τόσο σε βαθμό πλημμελήματος όσο και σε βαθμό κακουργήματος.

Η παράλειψη αυτή προσβάλλει το κύρος της Εισαγγελίας και της Δικαιοσύνης εν γένει...

Δια της παρούσης σας καλώ όπως περισώσετε το κύρος της Δικαιοσύνης και δώσετε εντολή για την κατά τα άνω επιβεβελημένη συμπλήρωση της εισαγγελικής εντολής προς τον σκοπό της διερεύνησης των ανωτέρω ποινικών ευθυνών».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα