Ερώτηση στη Βουλή από την «Ελληνική Λύση» για τα σοβαρά προβλήματα στη Καμαρίτσα και τα γύρω χωριά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερώτηση στη Βουλή από την «Ελληνική Λύση» για τα σοβαρά προβλήματα στη Καμαρίτσα και τα γύρω χωριά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης», Αποστόλου Αβδελά και Κωνσταντίνου Χήτα στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

ΘΕΜΑ:

«Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν η κοινότητα Καμαρίτσας και τα γύρω χωριά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων της Εύβοιας»

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Πρόσφατα, γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από κατοίκους της Κοινότητας Καμαρίτσας της Εύβοιας, που ανησυχούν και προβληματίζονται για την στάση της Πολιτείας, αναφορικά με τη μη λήψη μέτρων στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν η Κοινότητα της Καμαρίτσας και τα γύρω χωριά του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Η Καμαρίτσα είναι χωριό του τελευταίου Δήμου και είναι κτισμένη σε υψόμετρο 320 μέτρων, σε δασώδη περιοχή. Σε πολλά σημεία πέριξ του ορεινού οικισμού της Καμαρίτσας και στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής, δεξιά και αριστερά, κατά μήκος αυτών, έχουν αναπτυχθεί ξερά χόρτα και σκουπίδια, που αποτελούν μια εν δυνάμει πυριτιδαποθήκη, από όπου μπορούν να ξεκινήσουν πυρκαγιές, με ολέθριες συνέπειες.

Επιπλέον, οι υποδομές άθλησης στην Καμαρίτσα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, το δε γεφύρι στον δρόμο από την Καμαρίτσα προς την Βίσση έχει υποστεί καθίζηση και χρήζει ολικής ανακατασκευής. Εκτός των άλλων, ο ελλιπής δημόσιος φωτισμός, η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και η ελλιπής ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου συμπληρώνουν την εγκατάλειψη του ανωτέρω οικισμού.

Τέλος, οι παρατημένοι και σχεδόν καταστραμμένοι δρόμοι, καθώς και η ανυπαρξία μέριμνας για την αποψίλωση στην ευρύτερη περιοχή, συνθέτουν ένα σκηνικό εγκατάλειψης, που μειώνει το επίπεδο ζωής των περιοίκων, ως μη όφειλε.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να δρομολογηθούν η συντήρηση, η ορθολογική διαχείριση και η διευθέτηση των φθορών του οδικού δικτύου και των σχετικών με αυτό υποδομών του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, της Εύβοιας;

2. Ποιοι είναι οι λόγοι της μη έγκαιρης πραγματοποίησης των απαραίτητων προληπτικών καθαρισμών από τα ξερά χόρτα και της οφειλόμενης αποψίλωσης από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αποφευχθεί η έκθεση ανθρώπινων ζωών και των περιουσιών των κατοίκων της ως άνω περιοχής σε κίνδυνο;»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA