Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μήνυση στην Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου για απιστία κατά συρροή σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει μήνυση στην Ευβοιώτισσα Σοφία Νικολάου για απιστία κατά συρροή σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις (ΦΩΤΟ)

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 11:00 οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–ΠΣ, Παύλος Πολάκης – Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος – Δικαιοσύνης, Χρήστος Σπίρτζης – Προστασίας του Πολίτη, συνοδευόμενοι από τον Δικηγόρο Αθηνών Εμμ. Καπνισάκη, θα υποβάλουν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της Ευβοιώτισσας Γενικής Γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος... 

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα, θα γνωστοποιήσουν την εν λόγω Αναφορά ως Καταγγελία του άρθρου 258 Σ.Λ.Ε.Ε (Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δικές της ενέργειες.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι ενέργειες αυτές καθίστανται επιβεβλημένες, αφού στο χρονικό διάστημα από 30.03.2020 έως και 30.03.2021 η Σοφία Νικολάου με την ιδιότητά της ως Γενική Γραμματέας και με την επίκληση της «ανάγκης αντιμετώπισης της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού COVID -19 στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας», προέβη σε 28 παράνομες απευθείας αναθέσεις προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, χλωρίνες, αφρόλουτρα κλπ) και υπηρεσιών καθαρισμού (απολύμανση και απεντόμωση), συνολικού ποσού 3.892.181,29 ευρώ, από τις οποίες προκλήθηκε ζημιά εις βάρους του Δημοσίου, υπολογιζόμενου ύψους 2.191.561,46 ευρώ!

Το παραπάνω αποτέλεσμα κατέστη εφικτό με παράνομες και συστηματικές μεθόδους κατάτμησης των επιμέρους προμηθειών ιδίων ή ομογενών προϊόντων σε περισσότερα, ξεχωριστά τμήματα, προκειμένου να παρακάμπτονται και να καταστρατηγούνται οι διατάξεις του εθνικού και κοινοτικού δικαίου.

Την μηνυτήρια αναφορά είχε γνωστοποιήσει ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην επιτροπή κατά τη διαδικασία έγκρισης του διορισμού των πρώην Αντεισαγγελέων, Σπυριδούλας Πρεσβεία και Γαληνού Μπρη, στις θέσεις της προϊσταμένης και του αναπληρωτή της, αντιστοίχως, στο Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης.

Ο Παύλος. Πολάκης είπε: «Έχουμε έτοιμη την αναφορά, που αποτελείται από 92 σελίδες, και τα αποδεικτικά στοιχεία που βασίζεται είναι τόσο πολλά, που, για να μεταφερθούν, θέλουν καροτσάκι». Μάλιστα, υποστήριξε ότι «μόνο η διαφορά τιμής στις 15 από τις 40 συνολικά απευθείας αναθέσεις που έκανε η κυρία Νικολάου υπολογίζεται σε 2.200.000 ευρώ».

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένονται και οι κινήσεις- απαντήσεις της Ευβοιώτισσας Σοφίας Νικολάου, την οποία η ΝΔ στηρίζει, σχετικά με τις καταγγελίες σε βάρος της, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζει ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA