Προφυλακίστηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του - Ελεύθερος ο τέταρτος - Αρνήθηκαν τα πάντα επί 6 ώρες στην απολογία τους (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Προφυλακίστηκαν ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο συγκατηγορούμενοί του - Ελεύθερος ο τέταρτος - Αρνήθηκαν τα πάντα επί 6 ώρες στην απολογία τους (ΦΩΤΟ)

Στις φυλακές θα οδηγηθεί ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος...

Την ίδια απόφαση έλαβαν Ανακριτής και Εισαγγελέας Αθηνών για τους άλλους δυο συγκατηγορουμένους. Αντίθετα, ο τέταρτος κατηγορούμενος, αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά, αφέθηκε ελεύθερος.

Οι απολογίες τους διήρκησαν περίπου 6 ώρες και όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα πάντα.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στον Μένιο Φουρθιώτη:

- Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα)

- Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα)

- Ηθική αυτουργια σε οπλοχρησία (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

- Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά

- Απόπειρα εκβίασης

- Ψευδής καταγγελία

- Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος

Αναφορικά με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίσταση για:

- Σύσταση συμμορίας

- Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και Συνέργεια σε ανθρωποκτονία

- Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού

- Οπλοχρησία κατ’εξακολούθηση

- Έκρηξη (κακούργημα)

- Προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα)

- Διαδικεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα)

- Παράνομη οπλοκατοχή

- Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Τελικά ο τρίτος συγκατηγορούμενος του Φουρθιώτη βρέθηκε αντιμέτωπος μόνο με κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ένας από τους δύο συγκατηγορούμενους του Φουρθιώτη, που προφυλακίστηκε, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες πως γνωρίζει τον Μένο Φουρθιώτη από το 2010 και δούλευε ως φύλακας στο κανάλι «Ε» . Αναφέρει επίσης πως τις τελευταίες ημέρες συνόδευε κάθε μέρα τον συγκατηγορούμενό του παρουσιαστή από το κανάλι στο σπίτι του, μαζί με τον φίλο και πλέον συγκατηγορούμενο του που στο μεταξύ είχε προσληφθεί για φύλαξη. 

Όπως είπε «ο Φουρθιώτης μου είπε ότι κάποιος αστυνομικός που είναι στη φύλαξη του καναλιού, αποπειράθηκε να τον σκοτώσει και γι' αυτό μου ζήτησε να πηγαίνω περισσότερες ημέρες για την συνοδεία του. Μου είπε ότι δεν τον καλύπτει η Αστυνομία γιατί του κόψανε τα άτομα και έχει πρόβλημα με τρομοκράτες. Τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, τις τελευταίες οκτώ με εννέα ημέρες πηγαίναμε κάθε μέρα στο σπίτι του είτε για να τον πάρουμε είτε για να τον αφήσουμε. Μια φορά είχε ζητήσει από εμένα αλλά και από τον ... να του βρούμε άτομα για συνοδεία και security. Απ' ό,τι κατάλαβα θα έδινε περισσότερα λεφτά σ' αυτά τα άτομα. Για ορισμένες από τις πράξεις που με κατηγορείτε, ο Φουρθιώτης μου είχε ζητήσει να του βρω τα άτομα. Εγώ του τα βρήκα και από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα για την εξέλιξη των γεγονότων που συνέβησαν».

Είπε επίσης ότι ο Φουρθιώτης πριν λίγες ημέρες, και χωρίς να έχουμε σταματήσει να πηγαίνουμε για συνοδεία, μας φώναξε στο κανάλι και μας είπε ότι και πάλι δεν έχει security στο σπίτι γιατί κανείς δεν θέλει να τον αναλάβει και γι' αυτό μας ζήτησε να πηγαίνουμε για πιο πολλές ώρες. «Δηλαδή μας ζήτησε σχεδόν να είμαστε όλη την ώρα μαζί του. Εγώ δεν συμφώνησα και εκείνος άρχισε να μας φωνάζει και να λέει: "Να πάτε να τους βρείτε. Βρείτε τους. Βρείτε τους. Μου έκαναν ζημιά", εννοώντας τα άτομα που έκαναν τα χτυπήματα στο σπίτι του».

Και οι δυο συγκατηγορούμενοι που κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των αστυνομικών στη συμπλοκή στη Νέα Ερυθραία, αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Μάλιστα, φέρονται να υποστήριξαν πως τα στίγματα των κινητών τους τηλεφώνων αποδεικνύουν ότι δεν βρέθηκαν στο σημείο που έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ίδιοι επανέλαβαν πως η μόνη τους σχέση με το Μένιο Φουρθιώτη ήταν ότι τους είχε προσλάβει ως προσωπικό φύλαξής του μετά την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, που απέσυρε τη φρούρηση του παρουσιαστή.

Σχετικά με το γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σάκο στο σημείο της συμπλοκής και ταυτίζεται με τον γενετικό υλικό ενός εκ των κατηγορουμένων, εκείνος υποστήριξε ότι εκτός του δικού του DNA εντοπίστηκαν ακόμη δύο τύποι, αφού τον επίμαχο σάκο τον είχε αφήσει στο κανάλι. Τέλος, αναφορικά με τη μηχανή που κατασχέθηκε ως το όχημα διαφυγής των κατηγορουμένων από τη Νέα Ερυθραία, υποστήριξαν ότι λόγω ηλεκτρολογικών προβλημάτων δεν θα μπορούσε να είναι η μηχανή της επίθεσης κατά των αστυνομικών.

Η απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή ελήφθη μετά από διάσκεψη που διήρκεσε 3 ώρες.

Ο Κωνσταντίνος Γώγος, συνήγορος των συγκατηγορουμένων του Μ. Φουρθιώτη, ανεφερε:

«Περάσαμε μια πολύωρη διαδικασία. Οι εντολείς μου αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Θα προσφύγουμε κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης για τον εντολέα μου. Οι άνθρωποι δούλευαν σεκιούριτι και αυτή είναι η μοναδική εμπλοκή τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τηλεπαρουσιαστής θα παραληφθεί το πρωί της Κυριακής του Πάσχα από την ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι στιγμής, και θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα μπει στην ΣΤ πτέρυγα.

Σημειώνεται ότι πριν από την μεταφορά του στον Κορυδαλλό θα έχει κάνει μοριακό τεστ για κορονοϊό.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση θα μεταφερθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου ο ένας και στις φυλακές Λάρισας ο άλλος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA