Σε πύρινο κλοιό η Κόρινθος: Ενεργοποιήθηκε το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε πύρινο κλοιό η Κόρινθος: Ενεργοποιήθηκε το 112 για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά που καίει για σχεδόν 24 ώρες στην Κορινθία, με τρεις νέους οικισμούς να εκκενώνονται νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (20-05-2021)...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά βρίσκεται 2 μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Μεγάρων, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού αλλά και του Λιμενικού να βρίσκονται επί ποδός. Νωρίτερα, και η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παρέμενε ανεξέλεγκτη. Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της πυρόσβεσης. Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φυλακτό, αντιδήμαρχο Μεγαρέων, ο οποίος βρίσκεται στον Ντουράκο, η φωτιά έφτασε 500 μέτρα από τη θάλασσα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, με όλες τις δυνάμεις τώρα να επιχειρούν ώστε να γλυτώσει τα χειρότερα η πόλη των Μεγάρων.

Λίγο μετά τις 20:30 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το 112, μέσω του οποίου συστήθηκε στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, όπως απομακρυνθούν από τις οικίες τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Οι φλόγες έφτασαν μέσα τον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι και δόθηκε εντολή να επέμβει ο στρατός για να απεγκλωβιστούν άτομα με αναπηρίες.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA