Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων: Τσαμπατζήδες Aστυνομικοί πήγαιναν με τα περιπολικά στη Νέα Λάμψακο να φάνε ψαρούκλες σε ουζερί με έξοδα της ΕΛ.ΑΣ - Κουλιάκη ξέρεις κάτι για την υπόθεση; | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων: Τσαμπατζήδες Aστυνομικοί πήγαιναν με τα περιπολικά στη Νέα Λάμψακο να φάνε ψαρούκλες σε ουζερί με έξοδα της ΕΛ.ΑΣ - Κουλιάκη ξέρεις κάτι για την υπόθεση;

Με την υπόθεση που διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πρέπει να τους διώξει με τις κλωτσιές από την Αστυνομία και να οδηγηθούν σιδηροδέσμιοι στην Εισαγγελία Αθηνών, ασχολήθηκε και η έγκυρη πανελλαδική ενημερωτική ιστοσελίδα tovima.gr, το οποίο αναφέρει: «Αναστάτωση προκαλεί στην ΕΛΑΣ η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο υψηλόβαθμων αξιωματικών της Διεύθυνσης Επισήμων για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων, για καθημερινές ιδιωτικές μετακινήσεις ή για ταξίδια στην επαρχία...

Υψηλόβαθμα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρονται σε διαρκή, παράτυπη χρήση οχημάτων της ΕΛΑΣ από δεκάδες αξιωματικούς για βόλτες, ψώνια μελών των οικογενειών τους ή εκδρομές, με χρέωση ασφαλώς του ελληνικού δημοσίου για τα (αφορολόγητα) καύσιμα, για τις φθορές των οχημάτων κλπ. Κι όλα αυτά βεβαίως όταν την ίδια στιγμή στην εν λόγω Διεύθυνση και σε άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη οχημάτων, για πλημμελή φρούρηση προστατευόμενων προσώπων ή για τον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα

Η έρευνα των «αδιάφθορων «της ΕΛΑΣ φέρεται να ξεκίνησε ύστερα από έγγραφη καταγγελία που στάλθηκε στις αρχές Αυγούστου που αναφερόταν σε αξιωματικούς της που «πηγαίνουν μέχρι και διακοπές με τα υπηρεσιακά οχήματα». Από την παρακολούθηση των εν λόγω αξιωματικών προέκυψε, όπως μνημονεύεται, ότι τουλάχιστον 30 φορές έκαναν χρήση των οχημάτων της ΕΛΑΣ για τις μετακινήσεις τους.

Επιπλέον, έχει καταγραφεί και περίπτωση που δύο υπό έλεγχο αστυνομικοί μετέβησαν – τον περασμένο Οκτώβριο – από την Αθήνα στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας όπου έφαγαν σε τοπική ταβέρνα. Οι αξιωματικοί που κατηγορούνται σημειώνουν ότι «μετέβησαν στη Χαλκίδα για υπηρεσιακούς λόγους (οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι τώρα) κι έφαγαν σε αυτό το εστιατόριο το μεσημεριανό τους, χωρίς να προχωρούν σε καμιά παράνομη κίνηση». Υποστηρίζουν ακόμη ότι «σε καμιά περίπτωση η τυχόν χρήση ενός υπηρεσιακού οχήματος για κάποια ιδιωτική μετακίνηση δεν συνιστά παράβαση καθήκοντος».

Σημειώνεται ότι ένας από τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που μνημονεύονται – χωρίς να κατηγορηθεί- στην εν λόγω υπόθεση είναι σημαντικός, δραστήριος συνδικαλιστής, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε σε σκόπιμες ενέργειες και παιχνίδια συμφερόντων σε βάρος αξιωματικών.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα στελέχη της Κατεχάκη έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για «συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ που προχωρούν σε πολλές παρεμβάσεις κι ενέργειες καθ’ υπέρβαση της συνδικαλιστικής ιδιότητάς τους» συμπληρώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει έλεγχος για όλους τους ενστόλους».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA