Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ηράκλειο για να διαλυθεί κορονοπάρτι σε πλατεία - Καταγγελίες για ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ηράκλειο για να διαλυθεί κορονοπάρτι σε πλατεία - Καταγγελίες για ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κορονοπάρτι έστηναν κάθε βράδυ νεαροί, και μάλιστα εν ώρα απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε πλατεία του Ηρακλείου και χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ...

Παράλληλα δεν έλειψαν και οι καταγγελίες για αστυνομική βία...

Όπως αναφέρει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, τα ΜΑΤ έσπευσαν να σημάνουν την βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας, με ξύλο και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με θύματα νέα παιδιά που έκαναν το… έγκλημα να κάθονται σε δημόσιο ανοιχτό χώρο.

“Για να απομακρυνθεί ο κόσμος λόγω της λήξης κυκλοφορίας, αρχίζουν να επιτίθενται, τρέχοντας κατά πάνω μας με ρόπαλα και δυναμίτες… Πετούσαν κατά πάνω μας εκρηκτικά και γυάλινα μπουκάλια. Έτρεχα κι έβλεπα τα εκρηκτικά να σκάνε μπροστά μου. Έβλεπα κόσμο με αίματα, τραυματισμένοι από τα ρόπαλα των αστυνομικών! Χωρίς καμια προειδοποίηση!”, αναφέρει ένας από τους μάρτυρες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με νεότερες πληροφορίες της σελίδας, η οποία δημοσιεύει μαρτυρία ανθρώπου που βρισκόταν στο σημείο, τα ΜΑΤ δεν βρέθηκαν στην πλατεία Ξενία για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πήγαν αφού προηγήθηκαν τσακωμοί και ξυλοδαρμοί με σπασμένα μπουκάλια και βαρείς τραυματισμούς μεταξύ των ατόμων και ύστερα απ’ την προσέλευση 2 ασθενοφόρων ΕΚΑΒ.

Ωστόσο, όπως προσθέτει ο μάρτυρας, τα άτομα που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό, δεν έγιναν μεταξύ των ατόμων που φέρονται να συχνάζουν στην πλατεία.

“Καταρχάς τα ΜΑΤ δεν ήρθαν στην πλατεία Ξενία για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ήρθαν αφού προηγήθηκαν τσακωμοί και ξυλοδαρμοί με σπασμένα μπουκάλια και βαρείς τραυματισμοί μεταξύ των ατόμων και ύστερα απ’ την προσέλευση 2 ΕΚΑΒ. Η αστυνομία δεν προκάλεσε και συγκεκριμένα άτομα μετρημένα στα δάχτυλα τους προκάλεσαν πετώντας τους μπουκάλια και πέτρες. Τότε ήταν που επενέβησαν με κρότου λάμψης. Ας είμαστε ρεαλιστές, με τις φασαρίες που γίνονταν χθες μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων κινδύνευσαν παιδιά, έπρεπε να επέμβουν.Θέλω να επισημάνω ότι οι ξυλοδαρμοί δεν έγιναν μεταξύ ατόμων που συνηθίζουν να συχνάζουν στο Ξενία*Ένας θαμώνας του Ξενία “, αναφέρει στην μαρτυρία του ο άνθρωπος.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA