Οικονόμου στη Βουλή: «Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν εκπροσωπούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Οικονόμου στη Βουλή: «Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δεν εκπροσωπούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»

Συγχαρητήρια στα στελέχη των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Εγκληματολογικών Ερευνών Αττικής για την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έδωσε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου...

Παράλληλα, ο Υφυπουργός πήρε σαφείς αποστάσεις από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τις οποίες τοποθετούνταν για το συγκεκριμένο έγκλημα αν και η έρευνα βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη.

Τόνισε δε ότι υπάρχουν πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες όταν παραβιάζεται η μυστικότητα των ερευνών.

Απαντώντας δε στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Καμίνη για τις δημόσιες εμφανίσεις συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ που μιλούσαν το προηγούμενο διάστημα για το έγκλημα είπε:

«Οι συνδικαλιστές δεν εκπροσωπούν το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛΑΣ εκπροσωπείται από τους θεσμικούς φορείς και τους εκπροσώπους τύπου. Είναι γενικότερο το θέμα των τοποθετήσεων συνδικαλιστικών φορέων και όχι αντικείμενο της σημερινής συζήτησης, οφείλω όμως να πω ότι οι αναφορές των συνδικαλιστών αφορούν αυτούς και τις ενώσεις τους. Η ΕΛΑΣ έχει άλλη δουλειά και η ενημέρωση γίνεται θεσμικά από τους θεσμικούς εκπροσώπους της. Βεβαίως, όταν υπάρχουν θέματα παραβίασης της μυστικότητας της ανακριτικής διαδικασίας τότε υπάρχουν οι διαδικασίες πειθαρχικές και δικαστικές».

Νωρίτερα ο Γιώργος Καμίνης αφού απέδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για την επιχειρησιακή κατάληξη της υπόθεσης τονίζοντας την επιτυχία απόσπασης ομολογίας, επισήμανε:

«Από επικοινωνιακή πλευρά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Να φροντίσετε στο μέλλον όταν υπάρχουν εγκλήματα που διαταράσσουν την κοινή γνώμη την σωστή της ενημέρωση. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα και όχι συνδικαλιστές ή άλλες πηγές που πηγαινοέρχονται στα κανάλια χωρίς να έχουν δουλειά. Αυτά είναι δουλειά της ηγεσίας της ΕΛΑΣ μέσα από τους επίσημους διαύλους. Καταλαβαίνω την πίεση που υπέστη το υπουργείο όμως η επικοινωνιακή διαχείριση επιβάλει αναθεώρηση της λογικής». 

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA