Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μόνο εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, στα κέντρα διασκέδασης και μπαρ από την Παρασκευή (16/7) (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Μόνο εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης, στα κέντρα διασκέδασης και μπαρ από την Παρασκευή (16/7) (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο με εμβολιασμένους θα λειτουργήσουν τελικά από την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 όλοι οι κλειστοί χώροι διασκέδασης, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης...

Μάλιστα, αναφερόμενος στον τρόπο ελέγχου, τόνισε πως «θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί».

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε. 

Μόνο με καθήμενους

Παράλληλα, για όλο αυτό το διάστημα η ψυχαγωγία, είτε αφορά κλειστούς χώρους μόνο με εμβολιασμένους, είτε ανοιχτούς με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους.

«Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού. Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωση πως ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου και για τους υγειονομικούς, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το τρίτο μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι η δυνατότητα εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ειδικότερα, λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν εμβολιαστούν, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA