Σοκ στη Χαλκίδα: Ενέδρα θανάτου και μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας μέρα μεσημέρι σε βάρος του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη - «Από τύχη είμαι ζωντανός, θα το πληρώσουν ακριβά όλοι όσοι εμπλέκονται...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σοκ στη Χαλκίδα: Ενέδρα θανάτου και μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας μέρα μεσημέρι σε βάρος του δημοσιογράφου Μιχάλη Τσοκάνη - «Από τύχη είμαι ζωντανός, θα το πληρώσουν ακριβά όλοι όσοι εμπλέκονται...» (ΦΩΤΟ)

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό!

Με ανάρτηση του στο facebook ο δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης, εκδότης του EviaZoom.gr και συνεργάτης μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών της χώρας, Μιχάλης Τσοκάνης περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την άνανδρη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο (17-07-2021) μέρα μεσημέρι επί της οδού Λεωφόρου Χαϊνά στη Χαλκίδα την ώρα μάλιστα που έκανε ρεπορτάζ στη περιοχή.

Δύο πανύψηλοι και εύσωμοι (επαγγελματίες κακοποιοί - πληρωμένοι μπράβοι σύμφωνα με την δράση τους) τον χτύπησαν ο ένας πισώπλατα στο κεφάλι και ο άλλος με μπουνιές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να τον αφήσουν στο έδαφος αιμόφυρτο με σπασμένα δόντια.

Ο Μιχάλης Τσοκάνης λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχτηκε:

Διαβάστε τα όσα έγιναν με την περιγραφή του ίδιου του δημοσιογράφου όπως ακριβώς τα έζησε:

«Ενέδρα θανάτου και μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας σε βάρος μου - Από τύχη είμαι ζωντανός...

Αναγνώστες και αναγνώστριες ήταν περίπου στις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (17-07-2021) στη Λεωφόρο Χαϊνά όπου την ώρα που τράβαγα βίντεο την κίνηση στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για το EviaZoom.gr μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δέχτηκα από πίσω χτυπήματα στο κεφάλι από έναν άγνωστο φαλακρό πανύψηλο μελαχρινό φουσκωτό με τατουάζ στα χέρια και την ίδια στιγμή έρχεται μπροστά μου ένας άγνωστος άνδρας και εκείνος πανύψηλος καστανός ο οποίος μου πέταξε την φωτογραφική μηχανή και μου έριξε τρεις γροθιές τουλάχιστον με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τρία μπροστινά δόντια μου και να πέσω αιμόφυρτος στο έδαφος.

Αν και ζαλισμένος και σχεδόν λιπόθυμος εκείνη την στιγμή διέκρινα με την άκρη των ματιών μου να φεύγουν τρέχοντας πίσω από ένα περίπτερο προς την περιοχή του Αγίου Ταξιάρχη σαν κότες γιατί όντως είναι κότες λυράτες και άνανδροι (που να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν και θα πληρώσουν ακριβά) οι οποίοι είναι δεδομένο ότι είχαν πληρωθεί από κάποιους/κάποιον για να μου κάνουν ζημιά ακόμα και να με σκοτώσουν κάτι που ευτυχώς δεν κατάφεραν. Επίσης είναι δεδομένο ότι πρόκειται για επαγγελματίες που δεν τους ένοιαξε μήπως τους δει κανείς και μάλιστα μέρα μεσημέρι...

Το τραγικό είναι ότι εδώ και λίγους μήνες είχε βγει διαταγή από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να έχω φύλαξη από αστυνομικούς της Χαλκίδας μετά από απειλές που δεχόμουνα κατά της ζωής μου στα social media και αλλού, και το αποτέλεσμα το είδαμε...

Στη συνέχεια και ενώ ήμουν ζαλισμένος και έτρεχε ποτάμι το αίμα από το στόμα μου, μόλις μπόρεσα και σηκώθηκα, καθώς δεν είχα το κινητό τηλέφωνο μαζί μου, ζήτησα από τον ιδιοκτήτη του κοντινού περιπτέρου να καλέσει το 100 και η απίστευτη απάντηση που πήρα ήταν "δεν παίρνω κανέναν τηλέφωνο για να μην μπλέξω"... Φανταστείτε που έχουμε φτάσει και τι συμβαίνει εδώ πέρα στη Χαλκίδα...

Μετά από μισή ώρα είδα έναν νεαρό να κάθεται στη παρακείμενη στάση του αστικού λεωφορείου και του ζήτησα να καλέσει το 100 κάτι που έκανε και σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι με ρώταγαν τι έγινε και τα λοιπά, ποιος σε χτύπησε;,, και ακολούθως μου είπαν να πάω στην Ασφάλεια Χαλκίδας και εγώ βρήκα τη δύναμη να πάρω το αυτοκίνητο και να πάω μόνος μου, όπου στην αρχή με υποδέχτηκε ένας αστυνομικός που δεν γνωρίζω ο οποίος βρίσκεται στον 4ο όροφο του Επιτελείου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας και μου έδωσε να μπουκάλι νερό και μου είπε ότι ήδη έχουν έρθει ο Ταξίαρχος και ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας για την υπόθεση.
Στη συνέχεια μου είπε ότι την υπόθεση ανέλαβε αποκλειστικά η Ασφάλεια Χαλκίδας και μου είπε να κατέβω κάτω να ξεκινήσω την κατάθεση που διήρκησε πάνω από 4 ώρες, ενώ ενημερώθηκε και ο δικηγόρος μου από Αθήνα.

Στη μήνυση που κατατέθηκε και στις ερωτήσεις από ποιους έχω δεχθεί απειλές και να δώσω ονοματεπώνυμα υπόπτων, κατέθεσα ως βασικούς υπόπτους για τα αδικήματα της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκα, στους οποίους κατέθεσα μήνυση, έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στη Χαλκίδα που με είχε απειλήσει, έναν μπράβo όπου με τον μανδύα του blogger έχει άμεση σύνδεση με το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο αλλά και με άλλα, ο οποίος έχει δημοσιεύσει στη σελίδα του στο facebook όπλα, γυμνές γυναίκες κ.α., και άλλα δύο άτομα από Ψαχνά και Χαλκίδα, οι οποίοι έχουν μηνυθεί και έχουν καταγγελθεί στο πρόσφατο παρελθόν για εκβιάσεις, απάτες, ξυλοδαρμούς κ.α.

Εδώ θέλω να προσθέσω το εξής απίστευτο γεγονός που δείχνει την σχέση της αστυνομίας της Χαλκίδας με το έγκλημα....

Ξαφνικά έμαθα την επόμενη μέρα ότι οι δύο από τους φερόμενους δράστες που είχα μηνύσει, προσήλθαν παρέα αυτοβούλως στην Ασφάλεια Χαλκίδας και μετά από λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή της Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας κ. Γαβρίτσα. Και εδώ το ερώτημα που τίθεται είναι πως έμαθαν αυτά τα δύο άτομα ότι τους είχα μηνύσει και προσήλθαν μόνοι τους στην Ασφάλεια Χαλκίδας; Η απάντηση είναι απλή, τους ενημέρωσαν οι ίδιοι οι "άγνωστοι" επίορκοι αστυνομικοί και γιαυτό ο κ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να πάρει τα κεφάλια των επίορκων αστυνομικών χθες όχι σήμερα.

Επίσης κατά την διάρκεια της συμπληρωματικής κατάθεσης στον αξιωματικό της Ασφάλειας Χαλκίδας, ονόματι κ. Ανδρίτσο, την ώρα ήμουν έτοιμος να καταθέσω μήνυση για τα ίδια αδικήματα της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκα σε δύο αστυνομικούς, ξαφνικά ο εν λόγω αστυνομικός κ. Ανδρίτσος βγήκε έξω πήρε ένα τηλέφωνο από το κινητό του και μόλις μπήκε μέσα μου είπε "ότι πήρε τηλέφωνο τον Διοικητή του και εκείνος με την σειρά του τηλεφώνησε στον έναν από τους αστυνομικούς της Χαλκίδας που θα του έκανα μήνυση, η οποία ωστόσο δεν είχε κατατεθεί μέχρι εκείνη την στιγμή, ότι θα μου κάνει μήνυση ο συγκεκριμένος αστυνομικός για ψευδή και συκοφαντική δυσφίμηση" με στόχο τον εκφοβισμό μου για μην του καταθέσω μήνυση, αλλιώς θα πήγαινα εγώ στο κρατητήριο όπως μου είπαν.

Μιλάμε δηλαδή για απίστευτα πράγματα και τελικά με εντολή του δικηγόρου μου, ο οποίος ήταν έξαλλος και μου είπε ότι αυτά δεν έχουν ξαναγίνει και θα φτάσει πολύ ψηλά το θέμα με σωρεία νέων μηνύσεων κατά αστυνομικών, μου είπε να φύγω από την Ασφάλεια Χαλκίδας και να μην καταθέσω εκεί μήνυση σε αυτούς τους δύο αστυνομικούς κάτι που θα γίνει στον Άρειο Πάγο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέροντας αναλυτικά όλα τα περιστατικά.

Κλείνοντας αναφέρω ότι το απόγευμα του Σαββάτου (17-07-2021) πήγα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και διαπιστώθηκαν κατάγματα, μώλωπες, στη περιοχή του στόματος όπως και εκδορές στη πλάτη. Μάλιστα με εντολή των γιατρών νοσηλεύτηκα μία ολόκληρη μέρα λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή στη βραχεία νοσηλεία. Το μεσημέρι της Κυριακής (18-07-2021) μου έδωσαν εξιτήριο δίνοντας μου και φάρμακα με ιατρική συνταγή.

Την Τρίτη (20-07-2021) θα μεταβώ στο Εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Σχολής Αθηνών όπου θα εξεταστώ και από καθηγητή της Ιατροδικαστικής ο οποίος θα συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Ευάγγελο Χατζημαργαρίτη και το νοσηλευτικό - ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χαλκίδας για την άμεση ανταπόκριση και άριστη αντιμετώπιση στο πρόσωπο μου καθόλη τη διάρκεια της νοσηλείας μου.

Τέλος θα πω ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά τώρα μυρίζει στη κυριολεξία μπαρούτι.

Το EviaZoom.gr και εγώ δεν εκφοβίζομαστε ακόμη και από τέτοιες επώδυνες επιθέσεις γιαυτό τα μέτρα προστασίας θα αυξηθούν στο έπακρο από δω και πέρα σαν να κάνουμε ρεπορτάζ στη Κολομβία ή στο Ιράκ.

Το EviaZoom.gr θα συνεχίσει ακόμη πιο έντονα την αποκαλυπτική δημοσιογραφία όσο και να ενοχλεί τους εγκληματίες, δολοφόνους και εκβιαστές που κυκλοφορούν ανάμεσα μας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA