Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Χαλκίδα: «Να κάνετε όλοι το εμβόλιο...!» - Βόλτα στη παραλία, selfies και ΜΑΤ στο Νοσοκομείο που βρέθηκε στην αρχή ο Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Χαλκίδα: «Να κάνετε όλοι το εμβόλιο...!» - Βόλτα στη παραλία, selfies και ΜΑΤ στο Νοσοκομείο που βρέθηκε στην αρχή ο Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είχε αποκαλύψει το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Χαλκίδα το απόγευμα της Πέμπτης (22-07-2021)...

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή οδηγείται από την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία των ανεμβολίαστων. Το λέω αυτό διότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά κυρίως οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και δυστυχώς οι συμπολίτες που χάνουν τη ζωή τους, ακόμα είναι συμπολίτες μας ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν προστατευθεί από σοβαρή νόσηση, εάν είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του πριν από έναν χρόνο, εν μέσω πανδημίας, στις 20 Ιουλίου του 2020.

Παράλληλα απέξω από το Νοσοκομείο, που είχε συγκεντρωθεί μία ομάδα ανθρώπων για να διαμαρτυρηθεί, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τη ΜΕΘ-ΜΑΦ, η οποία διαθέτει 12 κλίνες και έχει φροντίσει κρούσματα Covid-19, επισκέφτηκε τον χώρο όπου στεγάζονται τα χειρουργεία, και στη συνέχεια μετέβη στο υπερσύγχρονο ενδοσκοπικό τμήμα.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αρμόδιος για τις Υπηρεσίες Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκίδας, Έλενα Βάκα, και οι βουλευτές Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε βόλτα στη παραλία της Χαλκίδας όπου συνομίλησε με μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι έβγαζαν selfie μαζί του.

Κατά τη συνάντηση με τον Φάνη Σπανό, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, εξετάστηκαν έργα υποδομών τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν το οδικό δίκτυο και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων του νησιού, όπως και οι άξονες του υπό κατάρτιση master plan του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ηλεκτροκίνηση και στις υποδομές οι οποίες, όπως είπε, πρέπει να γίνουν και σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο για να δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης.

Οι δράσεις που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προκάλεσε στις υποδομές της Εύβοιας η κακοκαιρία «Θάλεια», τον περσινό Αύγουστο και η πρόληψη ανάλογων προβλημάτων στο μέλλον συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε στη συνέχεια στο Δημαρχείο ο Πρωθυπουργός με την Δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, η οποία είχε γίνει "κολιτσίδα" στον Πρωθυπουργό από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Χαλκίδα. Τονίστηκε παράλληλα ότι η αντίδραση της πολιτείας μετά το πλήγμα της «Θάλειας» ήταν άμεση, με τις πρώτες καταβολές του έκτακτου επιδόματος να χορηγούνται στους πλημμυροπαθείς στις 14 Αυγούστου, με την υποστήριξη του Δήμου, κάτι που ωστόσο αρκετοί πληγέντες της θεομηνίας αμφισβητούν καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη και τα περιβόητα 600 ευρώ από τον Δήμο Χαλκιδέων που κωλυσιεργεί και σε αυτό το απλό ζήτημα, ενώ σημειώνεται ότι πριν αρκετούς μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας είχε ανακοινώσει ότι διενεργεί έρευνα για τις αιτίες που χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, όπως αναμενόταν δυστυχώς.

«Πιστεύω ότι αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει σχέδιο και καλή οργάνωση το κράτος μπορεί να στέκεται δίπλα στους πολίτες και δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε σε επίπεδο αποζημίωσης καταστροφών που έχουν γίνει σε νοικοκυριά, είτε σε παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τις υποδομές», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA