Σκότωσε την γυναίκα του στη Δάφνη: Καρατομήθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες της γυναίκας - Χρυσοχοϊδης: «Δεν έχουν θέση στην αστυνομία τέτοια άτομα» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Σκότωσε την γυναίκα του στη Δάφνη: Καρατομήθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν αγνοήσει τις καταγγελίες της γυναίκας - Χρυσοχοϊδης: «Δεν έχουν θέση στην αστυνομία τέτοια άτομα» (ΦΩΤΟ)

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι όπου σημειώθηκε το φονικό στη Δάφνη Αττικής...

Όπως υποστηρίζει η γειτόνισσα του ζευγαριού, οι αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν ένα σοβαρό επεισόδιο στην εν λόγω οικία, στις 11 Ιουλίου 2021 ωστόσο έφυγαν άπραγοι με αποτέλεσμα 19 μέρες μετά η άτυχη 31χρονη να δολοφονηθεί από τον 39χρονο σύζυγό της.


Η 31χρονη είχε κάνει μάλιστα και μια προφητική ανάρτηση στο διαδίκτυο τονίζοντας:

«Σήμερα βράδυ κάλεσα το 100 για ενδοοικογενειακή βία σε γειτονικό διαμέρισμα που ζει και ανήλικο. Τα κουδούνια αλλάχτηκαν την Παρασκευή και έδωσα το δικό μου φυσικά για να μπουν στην πολυκατοικία. Το περιπολικό ήρθε μετά από 25 λεπτά δεν μπήκαν καν στο κόπο να κατέβουν άνοιξαν απλά τα παράθυρα και έφυγαν!!! Δεν έκανα καταγγελία για πάρτι αγαπημένη ΕΛΑΣ. Όταν την σφάξει θα ενημερώσω πρώτα κανά κανάλι για να σας φωνάξουν».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας. Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών. Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA