Χαρδαλιάς: «Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ από την πρώτη παράβαση σε κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστίαση» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαρδαλιάς: «Λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ από την πρώτη παράβαση σε κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και εστίαση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε το απόγευμα της Τρίτης (06-07-2021) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων, που έφτασαν τα 1.797 σε ένα 24ωρο...

Όπως ανέφερε:

«Μόνο με καθήμενους και με βάση τα όρια που ισχύουν θα λειτουργούν από την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 οι χώροι διασκέδασης (εστίαση, κέντρα διασκέδασης, club, μπαρ, καφέ).

Η απόφαση αυτή ελήφθη με στόχο να περιοριστεί η μεταδοτικότητα του κορονοϊού στις νεότερες ηλικίες, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα τα τελευταία 24ωρα, και για να περάσουμε όλοι ένα καλύτερο καλοκαίρι.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι κυρώσεις για τους παραβάτες αυστηρές, με τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή αναστολής της λειτουργίας τους.

Ειδικότερα, στην πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από την επομένη της παράβασης και για επτά ημέρες.

Στην δεύτερη παράβαση, το πρόστιμο ανεβαίνει στα 10.000 ευρώ και η επιχείρηση σφραγίζεται επίσης από την επόμενη και για επτά ημέρες, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει τρίτη παράβαση της ίδιας επιχείρησης αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Η απόφαση ελήφθη καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αλματώδης αύξηση των νέων κρουσμάτων, ενώ σύμφωνα με τις ιχνηλατήσεις αυτά εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και διαπιστώνεται ότι προέρχονται από τους χώρους διασκέδασης, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ο μέρος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί στα 27 έτη».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA