Πύρινος όλεθρος! «Θα καεί όλη η Βόρεια Εύβοια...» - Πέρασαν οι φλόγες στην Αγία Άννα μέχρι τη θάλασσα και κινούνται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πύρινος όλεθρος! «Θα καεί όλη η Βόρεια Εύβοια...» - Πέρασαν οι φλόγες στην Αγία Άννα μέχρι τη θάλασσα και κινούνται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος! «Θα καεί όλη η Βόρεια Εύβοια χωρίς εναέρια μέσα...», λένε οι ίδιοι οι πυροσβέστες και εθελοντές στο EviaZoom.gr...

Μετά από 20 οικισμούς, πλέον κάηκαν επίσης η Αγία Άννα, η Κεράμεια, η Παλαιόβρυση. Έχουν καεί εκατοντάδες σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και κινδυνεύουν ξεκάθαρα ανθρώπινες ζωές καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης σε δραματικό τόνο.

Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στη Βόρεια Εύβοια καθώς οι φλόγες από το τεράστιο πύρινο μέτωπο πέρασαν και στην Αγία Άννα μέχρι τη παραλία που βρίσκονται κατασκηνώσεις και κάμπινγκ όπου χιλιάδες κάτοικοι - παραθεριστές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από στεριά οδικώς και από θάλασσα με ιδιωτικά και λιμενικά σκάφη καθώς εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθεί ολόκληρη η περιοχή. Μάλιστα κάποιοι παρέμειναν να προστατεύσουν την περιουσία τους και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι τεράστιο, Ο άνεμος είναι νοτιοδυτικός με αποτέλεσμα η φωτιά να φτάνει μέχρι το κύμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες ήταν οι οδηγοί που τηλεφωνούσαν συνεχώς στο EviaZoom.gr, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Οινοφύτων, καθώς έκλεισε η Εθνική Οδός νωρίς βράδυ της Πέμπτης (05-08-2021) λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς στις Αφίδνες (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση).

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης (05-08-2021) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Αφίδνες.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας έχει ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως εξής:

Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και

Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA