Οδηγοί έφυγαν από την Αγία Άννα και εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό -Τι λέει γνωστή ηθοποιός (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οδηγοί έφυγαν από την Αγία Άννα και εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό -Τι λέει γνωστή ηθοποιός (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στη Βόρεια Εύβοια καθώς οι φλόγες από το τεράστιο πύρινο μέτωπο πέρασαν και στην Αγία Άννα μέχρι τη παραλία που βρίσκονται κατασκηνώσεις και κάμπινγκ όπου χιλιάδες κάτοικοι - παραθεριστές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από στεριά οδικώς και από θάλασσα με ιδιωτικά και λιμενικά σκάφη καθώς εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθεί ολόκληρη η περιοχή...

Μάλιστα κάποιοι παρέμειναν να προστατεύσουν την περιουσία τους και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους.

Εκατοντάδες ήταν οι οδηγοί που τηλεφωνούσαν συνεχώς στο EviaZoom.gr, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των Οινοφύτων, καθώς έκλεισε η Εθνική Οδός νωρίς βράδυ της Πέμπτης (05-08-2021) λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς στις Αφίδνες.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους ήταν και η γνωστή ηθοποιός Θάλεια Ματίκα η οποία βρισκόταν στην Αγία Άννα μαζί με την οικογένεια της και μετά αποχώρησαν άρον άρον. Η ίδια τηλεφώνησε στην έκτακτη εκπομπή του ΑΝΤ1 για τη φωτιά και ανέφερε:

«Βρισκόμουν στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια από χθές. Σήμερα περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει γνωρίζοντας για τη φωτιά στις γύρω περιοχές και όταν λάβαμε το μήνυμα της πολιτικής προστασίας ξεκινήσαμε οικογενειακώς να επιστρέψουμε», είπε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και συνέχισε:

«Θέλω να πω ότι μου έκανε εντύπωση ότι στην επιστροφή περίμενα να έχει κίνηση γιατί περίμενα ότι αρκετός κόσμος θα επιστρέφει. Πιστεύω ότι κόσμος που ήθελε να σώσει τις περιουσίες του θα έμεινε πίσω, μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός. Ερχόμενη τώρα στην Αθήνα και ενώ είχαμε σκοπό να πάμε στον Ωρωπό στο εξοχικό μας, στα Οινόφυτα δεν μπορείς να περάσεις την εθνική και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ακολουθούμε την πυρκαγιά. Έχω την ίδια εικόνα που είχα σήμερα στην παραλία της Αγίας Άννας. Στη διαδρομή βρήκαμε 10 αυτοκίνητα το πολύ, είναι η δική μου εκτίμηση ότι έμειναν πολλά άτομα πίσω».

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA