Χάος στο Αφγανιστάν: Αφγανοί γαντζώνονται από αμερικανικά αεροπλάνα που αποχωρούν άρον άρον για να σωθούν από τους Ταλιμπάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χάος στο Αφγανιστάν: Αφγανοί γαντζώνονται από αμερικανικά αεροπλάνα που αποχωρούν άρον άρον για να σωθούν από τους Ταλιμπάν (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν που βρίσκεται στον έλεγχο των Ταλιμπάν πλέον μετά την αποχώρηση και των αμερικανών πεζοναυτών - στρατιωτών...

Χιλιάδες Αφγανοί συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιβιβαστούν σε κάποιο αμερικανικό αεροπλάνο και να φύγουν από τη χώρα, χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι υπήρξαν περιστατικά ποδοπατήματος.

Με χθεσινό διάγγελμα στον αμερικανικό λαό, ο Τζο Μπάιντεν υπερασπίστηκε με κατηγορηματικό τρόπο την απόφασή του για αποχώρηση, λέγοντας ότι δεν είχε δικαίωμα να κληροδοτήσει σε πέμπτο Αμερικανό πρόεδρο την εμπλοκή σε έναν πολύνεκρο και πολυδάπανο εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν δεν ήταν διατεθειμένες να πολεμήσουν. Κατηγόρησε για ανικανότητα και διαφθορά την κυβέρνηση Γκάνι, υπενθύμισε ότι ο Αφγανός πρόεδρος εγκατέλειψε τη χώρα του και απέρριψε κάθε παραλληλισμό με το Βιετνάμ, επικαλούμενος την ασφαλή εκκένωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Αμερικανικά αεροπλάνα αποχωρούν άρον άρον, ενώ κάποια από αυτά έγιναν λάφυρα των Ταλιμπάν.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA