Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού! Στην Εύβοια λόγω των καπνών δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο!» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαρδαλιάς: «Η παραίτησή μου είναι στο συρτάρι του πρωθυπουργού! Στην Εύβοια λόγω των καπνών δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο!» (ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε στην ενημέρωση για τις φωτιές πως η παραίτησή του βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού...

«Η δική μου παραίτηση είναι πάνω πάνω, γιατί καλούμαι κάθε μέρα να παλέψω και να πάρω δύσκολες αποφάσεις στο πεδίο της μάχης και στο κέντρο επιχειρήσεων και αφορούν την ανθρώπινη ζωή. Η παραίτησή μου βρίσκεται στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Εγώ δεν θέλω να κάνω καριέρα πολιτικού και δεν θα είμαι πουθενά υποψήφιος», ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε σχετική ερώτηση.

Χαρδαλιάς: Η φωτογραφία από την Εύβοια με το πέπλο καπνού – Ο λόγος που δεν μπορούσαν να πετάξουν τα εναέρια μέσα

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε για τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης: «Από τα 74 μέσα τα 67 είναι πυρόσβεσης. Τα υπόλοιπα είναι συντονιστικά. Από τα 67, τακτικά 6-7 έχουν συντηρήσεις. Από τα 60, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις.

Ακόμα κι αν μπαίναμε στη διαδικασία να τα φέρουμε, η απόσταση για να έρθουν πχ από τα ακριτικά μας σημεία είναι μεγάλη. Και παραμένουν εκεί για να προφυλάξουν ανά πάσα στιγμή φωτιές που μπορεί να εκδηλωθούν εκεί. Από τα 40, πετάνε σχεδόν τα μισά και τα άλλα ανεφοδιάζονται. Άρα, 20 από αυτά είναι στον αέρα».

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας πρόσθεσε δείχνοντας την παρακάτω εικόνα: «Στην Εύβοια υπάρχει ένα τεράστιο πέπλο καπνού, το οποίο δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών.

Προχθές, από το πρωί δεν μπορούσε να περάσει κανένα πτητικό μέσο και επιχειρούσαν μόνο επίγεια μέσα».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην ενημέρωση για τις πυρκαγιές αρχικά αναφέρθηκε στην εξέλιξη των μετώπων της φωτιάς και πριν δεχθεί τις ερωτήσεις είπε:

«Έχει γίνει συζήτηση για το γεγονός ότι δεν δέχομαι ερωτήσεις. Το έχω επιλέξει όπως και σε άλλες κρίσεις που έχουμε να διαχειριστούμε, επειδή κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. 

Δεν είναι ώρα για αναλύσεις επειδή έχουμε ακόμα ανοιχτά μέτωπα. Σε κάθε περίπτωση παραμένω ανοιχτός και στη διάθεσή σας».

«Η αίσθηση μου για την Ηλεία είναι ότι πρόκειται για εμπρησμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ν. Χαρδαλιάς για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ηλείας.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής προστασίας σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου με εμφανή τη συγκίνησή του και με τη φωνή του να «σπάει» είπε:

«Κάθε σπίτι που χάνεται για όλους μας είναι τραγωδία και μια μαχαιριά στην καρδιά. Αυτές τις ημέρες δόθηκε μια τεράστια μάχη. Άυπνοι όλες τις ημέρες είμασταν εκεί καθοδηγώντας τα ηρωικά παιδιά της πυροσβεστικής της αστυνομία του λιμενικού. Μια μάχη που ήταν η δυσκολότερη που υπήρξε ποτέ».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA