«Μαϊμού» εμβολιασμοί και πλαστά θετικά τεστ σε πανελλαδικό επίπεδο: Αναλαμβανει αποκλειστικά το Εσωτερικών Υποθέσεων - Εντολή και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνες σε όλη τη χώρα και έφοδο στα Εμβολιαστικά Κέντρα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Μαϊμού» εμβολιασμοί και πλαστά θετικά τεστ σε πανελλαδικό επίπεδο: Αναλαμβανει αποκλειστικά το Εσωτερικών Υποθέσεων - Εντολή και από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνες σε όλη τη χώρα και έφοδο στα Εμβολιαστικά Κέντρα

Μετά την αποκάλυψη της απάτης στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας η έρευνα έφερε στο φως παρόμοια περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας...

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς εκτιμάται πως η απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και θετικών τεστ, ώστε να αποφύγουν το τσίμπημα, έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας.

Όλες τις υποθέσεις αναλαμβάνει αποκλειστικά η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επίσης υπήρξε και άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις περιπτώσεις σχετικά με πλαστά ή ψευδή κατά περιεχόμενο πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού ή νόσησης.

Με εγκύκλιό του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από τους Εισαγγελείς όλης της χώρας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται ανάλογες περιπτώσεις και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Με παρέμβασή του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ζητάει από τους Εισαγγελείς της χώρας να μεταβαίνουν ακόμα και στα Εμβολιαστικά Κέντρα για να για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, κατά τους επιτόπιους ελέγχους στα Εμβολιαστικά Κέντρα οι Εισαγγελείς πρέπει όταν διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων να ερευνούν εάν λειτουργούν «κυκλώματα» παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

«Π ρ ο ς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας

Θέμα: Πλαστά ή ψευδή κατά περιεχόμενο πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης

Ανακύπτει ήδη και βλέπει το φως της δημοσιότητας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης, στις οποίες φέρονται ότι κάθε φορά συμμετείχαν (με θετική ενέργεια ή παράλειψη), πρωτίστως, ο δήθεν εμβολιασθείς, και πρόσωπα, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, των δομών υγείας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος του εμβολιασμού, τον οποίο η ιατρική επιστημονική κοινότητα προβάλλει ως βασικό – θεμελιώδες μέσο αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και συνεκτιμώντας την εμφανή και μείζονα ποινική απαξία της προαναφερόμενης συμπεριφοράς, που στοιχειοθετεί (συντρεχουσών και των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων) τη νομοτυπική μορφή εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα (βλ. ιδίως άρθρα 46, 47, 221, 242, 285 ΠΚ) επισημαίνουμε την ανάγκη επαγρύπνισης και εγρήγορσης των εισαγγελικών λειτουργών της Χώρας ώστε να παρεμβαίνουν κατά τη λειτουργική αποστολή τους και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα, επιβάλλεται η (κατά το άρθρο 37 ΚΠΔ αυτεπάγγελτη) ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και η χωρίς χρονοτριβή κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων προσώπων, όταν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις. Εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων πρέπει να οδηγεί σε ευρύτερο εξονυχιστικό έλεγχο (με την αρωγή των αρμόδιων λειτουργών των Υπηρεσιών της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας) για ενδεχόμενη διακρίβωση μεγαλύτερου αριθμού ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού στο ίδιο Εμβολιαστικό Κέντρο ή λειτουργία «κυκλώματος» παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.

Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών.

Οι Εισαγγελείς Εφετών παρακαλούνται να εποπτεύουν συντονιστικά το εν λόγω έργο των Εισαγγελέων Πρωτοδικών και σε περίπτωση υπόθεσης μείζονος βαρύτητας, κατά την κρίση τους, να ενεργούν προσωπικά ή με κάποιον Αντεισαγγελέα Εφετών προκαταρκτική εξέταση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 32 ΚΠΔ.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βασίλειος Η. Πλιώτας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Καταγγελίες και στη Χαλκίδα για «μαϊμού» εμβολιασμούς και πλαστά θετικά τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA