Δημοτικοί σύμβουλοι για ποταμό Λήλαντα: «Ούτε εκσκαφές έγιναν για τοποθέτηση αγωγού, ούτε αναμονές κατασκευάστηκαν...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοτικοί σύμβουλοι για ποταμό Λήλαντα: «Ούτε εκσκαφές έγιναν για τοποθέτηση αγωγού, ούτε αναμονές κατασκευάστηκαν...»

«Βλέποντας τις φωτογραφίες του δελτίου τύπου αλλά και παρατηρώντας το έργο κατά την εκτέλεση, διαπιστώσαμε ότι ούτε εκσκαφές έγιναν για τοποθέτηση αγωγού απορροής αλλά ούτε αναμονές κατασκευάστηκαν...»

Στο έλεος του Θεού άφησε ξανά τους κατοίκους στο Ληλάντιο η Δημοτική Αρχή της Έλενας Βάκα.

Διαβάστε την ανακοίνωση που απέστειλαν στο EviaZoom.gr οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων, Γιώργος Γιογιός και Βαγγέλης Βαβουλιώτης από την παράταξη του Χρήστου Παγώνη:

«Με πρόσφατο Δελτίο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων ενημερωθήκαμε ότι:

"Στο πλαίσιο του έργου «Αντιστήριξη και αποκατάσταση οδών στην Τοπική Κοινότητα Αγ. Νικολάου γύρωθεν του ποταμού Λήλαντα», ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης της κεντρικής οδού 28ης Οκτωβρίου, από το ύψος της οδού Μακρυγιάννη έως και το τέλος της οδού Μπουρτζίου, στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου Ληλαντίων…… Σε όλες τις παραπάνω οδούς θα τοποθετηθούν φρεάτια απορροής ομβρίων, καθώς και στις οδούς Γεωργίου Παπανικολάου και στην πάροδο μεταξύ των οδών Παύλου Μελά και Βορείου Ηπείρου…"

Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την ολοκλήρωση του ενός από τα έργα αποκαταστάσεις στην περιοχή του Άγιου Νικόλαου Μπούρτζι 13 μήνες μετά την καταστροφική πλημμύρα. Είναι έργα τα όποια θα έπρεπε να έχουν τρέξει γρηγορότερα μιας και μιλάμε για την αποκατάσταση κεντρικών οδών με πολύ μεγάλη χρήση καθημερινά.

Παρά την αναγκαιότητα όμως της γρήγορης εκτέλεσης των έργων, πολύ σημαντικό ρόλο κατέχουν τόσο ο τρόπος εκτέλεσης όσο και η σωστή υλοποίηση της μελέτης.

Διαβάζοντας λοιπόν την μελέτη αλλά και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων διαπιστώνουμε ότι προβλεπόταν στις οδούς σχάρες απορροής των ομβρίων υδάτων, κάτι που θεωρούμε και αναγκαίο καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαφυγής των υδάτων προς την θάλασσα.

Βλέποντας τις φωτογραφίες του δελτίου τύπου αλλά και παρατηρώντας το έργο κατά την εκτέλεση, διαπιστώσαμε ότι ούτε εκσκαφές έγιναν για τοποθέτηση αγωγού απορροής αλλά ούτε αναμονές κατασκευάστηκαν.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε:

- Πως θα τοποθετηθούν οι σχάρες στις οποίες αναφέρεστε?

- Θα ξαναταλαιπωρήσουμε τους δημότες προκειμένου να κατασκευάσουμε αναμονές για τοποθέτηση φρεατίων?

- Θα καταστρέψουμε το οδόστρωμα που μόλις στρώθηκε και θα αποκατασταθεί με νέο έργο, και γιατί αυτό? »

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA