Ελεύθερος μετά από 7 μήνες στη φυλακή ο 30χρονος λόγω έλλειψης στοιχείων - Κατηγορήθηκε για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ελεύθερος μετά από 7 μήνες στη φυλακή ο 30χρονος λόγω έλλειψης στοιχείων - Κατηγορήθηκε για την επίθεση στον αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

7 μήνες μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 9 Μαρτίου 2021, στη Νέα Σμύρνη, ο 30χρονος κατηγορούμενος βγαίνει από τη φυλακή με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών...

Το βούλευμα κάνει δεκτή ανάλογη εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την έξοδο από τις φυλακές του 30χρονου, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τις Αρχές μετά από κατάθεση προσώπου του οικογενειακού κύκλου του που τον «τοποθέτησε» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά τους χρόνους εκδήλωσης επεισοδίων, τα οποία είχαν γίνει μετά από συγκέντρωση.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, που πολλά ΜΜΕ τον αποκαλούν «Ινδιάνο», καθώς τον ταύτισαν με το πρόσωπο που επιτέθηκε στον αστυνομικό και τον έριξε από τη μηχανή που επέβαινε ως συνοδηγός, από την αρχή αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδίδεται, προσκομίζοντας στοιχεία, τα οποία κατά την υπεράσπισή του αποδεικνύουν ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο μάρτυρας που ενέπλεξε τον 30χρονο στην υπόθεση δεν είναι αξιόπιστος, ενώ στην υπόθεση δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του μάρτυρα, αλλά αντιθέτως έχουν αποδυναμωθεί οι αρχικές ενδείξεις εμπλοκής του στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σημειώνεται, ότι ο 30χρονος είχε ζητήσει άλλες δύο φορές την αποφυλάκισή του, αιτήσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, με εισαγγελικές προτάσεις που ζητούσαν να βγει από τη φυλακή ο κατηγορούμενος.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, αναφέρει:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εδώ και επτά μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως, τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου ”Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA