Έρχονται «ξηλώματα» στην ΕΛ.ΑΣ! Πόρισμα «φωτιά» από το Αρχηγείο για την δολοφονία στο Πέραμα - Οι 3 από τους 7 αστυνομικούς είχαν μόνο 25 ημέρες εκπαίδευσης και έριξαν 32 σφαίρες από τις συνολικά 38 | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έρχονται «ξηλώματα» στην ΕΛ.ΑΣ! Πόρισμα «φωτιά» από το Αρχηγείο για την δολοφονία στο Πέραμα - Οι 3 από τους 7 αστυνομικούς είχαν μόνο 25 ημέρες εκπαίδευσης και έριξαν 32 σφαίρες από τις συνολικά 38

Έρχονται «ξηλώματα» - καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ μετά το πόρισμα που επιβεβαίωσε τα σοβαρά απίστευτα λάθη που διέπραξαν στο Πέραμα οι 7 αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι 3 από τους οποίους είχαν μόνο 25 ημέρες εκπαίδευσης!

Και οι 7 αστυνομικοί, που αφέθηκαν ελεύθεροι από τον Ανακριτή μέχρι τη δίκη, θεωρούνται «ξένο σώμα» και αναμένεται να μετακινηθούν ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι οποίοι ήδη έχουν ζητήσει πολυήμερη άδεια (και την πήραν) για να πάνε σε ψυχολόγο όπως είπαν, λόγω των όσων γεγονότων βίωσαν...

Οι τρεις από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του Περάματος σκοτώνοντας ακαριαία τον 18χρονο Ρομά, είχαν προσληφθεί το 2020 με 25 ημέρες εκπαίδευση! Πυροβόλησαν 32 φορές από τις συνολικά 38, οι υπόλοιποι 6 πυροβολισμοί προήλθαν από τους υπόλοιπους αστυνομικούς που υπηρετούν πολλά χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ.

Το επεισόδιο στο Πέραμα, με το θανατηφόρο αποτέλεσμα, που παραλίγο να κοστίσει και ζωές άλλων πολιτών από τις αδέσποτες σφαίρες, ανέδειξε τις τεράστιες αδυναμίες της αστυνομίας και την τραγική κατάσταση που επικρατεί, με το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης να φθάνει την Παρασκευή (29-10-2021) στα χέρια του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πάρουν «κεφάλια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μάλιστα ήδη έχει «ξηλωθεί» ο Ταξίαρχος, -κάτι που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα-, που έδινε εντολές στους 7 αστυνομικούς και γενικά για το χάος που επικράτησε την ώρα της καταδίωξης.

Ο αρμόδιος Υπουργός θα μελετήσει το συγκεκριμένο πόρισμα και την Δευτέρα (01-11-2021) θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων που αφορούν αρκετές καρατομήσεις αστυνομικών και σημαντικές αλλαγές στην εκπαίδευση των αστυνομικών που θα κυκλοφορούν με όπλα.

Σημειώνεται ότι στις Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, οι πληροφορίες λένε ότι θα πάνε σπίτια τους αρκετοί γαλονάδες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA