Στη Ριτσώνα κοντά στο hot-spot το εργοστάσιο 1.200 τ.μ. με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και καπνό που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία Αττικής - Λειτουργούσε από το 2018 και δεν είχαν πάρει «μυρωδιά» οι γαλονάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στη Ριτσώνα κοντά στο hot-spot το εργοστάσιο 1.200 τ.μ. με εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και καπνό που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία Αττικής - Λειτουργούσε από το 2018 και δεν είχαν πάρει «μυρωδιά» οι γαλονάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έγινε και αυτό!! Τουλάχιστον από το 2018 λειτουργούσε το τεράστιο εργοστάσιο 1.200 τ.μ. στη Ριτσώνα, κοντά στο hot - spot, που παρασκεύαζε και διακινούσε εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και καπνό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας δεν είχε πάρει ....χαμπάρι... το παραμικρό μέχρι σήμερα!

Τελικά το παράνομο εργοστάσιο εντόπισε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Αττικής (με έδρα την ΓΑΔΑ) όπου μετά από μεγάλη -μυστική- επιχείρηση, οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας έκαναν αιφνίδια έφοδο και πρόλαβαν να συλλάβουν 9 αλλοδαπούς και 2 Έλληνες ενώ αναζητούνται 2 ακόμα Έλληνες και 3 αλλοδαποί, μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου που κατάφερε να την κοπανήσει.

Το παράνομο εργοστάσιο λειτουργούσε τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2018 και δραστηριοποιούνταν και σε διεθνικό επίπεδο στην παρασκευή τσιγάρων με επιγραφές διάφορων επώνυμων εταιρειών.

Για την επίτευξη του σκοπού τους είχαν μισθώσει χώρο 1.200 τ.μ. στη Ριτσώνα, όπου δημιούργησαν το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, υπό στοιχεία ανύπαρκτης επιχείρησης, στην οποία διαχειριστής ήταν ένας από τους αναζητούμενους αλλοδαπούς.

Από την έρευνα στο παράνομο εργοστάσιο, βρέθηκε κατάλληλα εξοπλισμένη γραμμή μηχανημάτων για την παραγωγή τσιγάρων και την τυποποίηση αυτών, κοιτώνες για τους εργάτες καθώς και αποθηκευτικός χώρος για τις πρώτες ύλες και τα τσιγάρα που παρήγαγαν.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- πλήρως εξοπλισμένη γραμμή παρασκευής – συσκευασίας τσιγάρων, 

- 2.400.000 τσιγάρα, 

- 14 τόνοι επεξεργασμένου καπνού,

- πλήθος υλικών (χάρτινα περιτυλίγματα, ρολά αλουμινόχαρτου, διάφανη ταινία – ζελατίνα, χάρτινες ταινίες χρώματος λευκό και πορτοκαλί) που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή πακέτων τσιγάρων,

- μεταλλική δεξαμενή για την ανάδευση καπνού,

- ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, 3 φορτηγά και 3 αυτοκίνητα.Χαρακτηριστικό της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι εξειδικεύονταν στην παραγωγή τσιγάρων τύπου « slim », τα οποία λόγω του μεγέθους τους απαιτούν ειδικευμένες γνώσεις για την παραγωγή τους.

Επιπλέον, για να μην γίνεται αντιληπτή η δραστηριότητά τους, «προσλαμβάνονταν» χειριστές μηχανημάτων από το εξωτερικό, στους οποίους μάλιστα απαγορευόταν να προαυλίζονται και να έχουν κινητά τηλέφωνα.

Ο χώρος ηλεκτροδοτούνταν από γεννήτρια και επιτηρούνταν περιμετρικά από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενώ στους τοίχους των εγκαταστάσεων είχαν τοποθετηθεί ειδικά στρώματα μόνωσης, ώστε να μην ακούγεται θόρυβος από τα μηχανήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την κατασκευή τέτοιου εργαστηρίου απαιτείται ιδιαίτερη τεχνική κατάρτιση και επιστημονικές γνώσεις, ενώ από την ύπαρξη ξένων επώνυμων ετικετών προκύπτει ότι το εμπόρευμα προοριζόταν και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, μόνο οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από τα ευρήματα ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΓΑΔΑ):

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA